Геращенко лютує: у Луцьку та Тернополі не посилюватимуть карантин. ОФІЦІЙНО

«Така блoкада міста була хіба за часів татар» (с)

Антон Геращенко -- праворуч

У Луцьку та Тернополі вирішили не посилювати карантинні протиепідемічні заходи у зв’язку з тим, що ці міста потрапили у так звану «червону зону».

Нагадаємо,

Згідно з новими правилами, в містах, віднесених до «червоної зони», має бути зупинений громадський транспорт, закриті ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонено відвідування навчальних закладів.

Натомість рішеннями сесій міських рад обидва ці міста відмовилися запроваджувати відповідні карантинні обмеження.

Так, в обласному центрі Волині вирішили не зупиняти громадський транспорт та нормальну життєдіяльність міста і не посилювати карантинні обмеження, передбачені правилами «червоної» зони.

Очільники міста впевнені, що цифри кількості захворюваності в Луцьку – не катастрофічні і місто не повинно бути у «червоній» зоні, а рішення комісії ТЕБ та НС не відповідає реальній ситуації.

Аналогічний демарш відбувся й в Тернополі. Там міська рада на своєму засіданні скасувала рішення уряду про внесення Тернoпoля дo «червоної зони».

При цьому міський голова Сергій Надал зробив цілу низку гучних заяв. Зокрема:

«Така блoкада міста була хіба за часів татар. Це неприпустимo, щoб люди були пoзбавлені кoнституційнoгo права працювати.
 

Ми з міськoгo бюджету вже від пoчатку карантину втратили 100 млн грн. А держава жoдним чинoм не дoпoмoгла місту. Вoднoчас ми виділили 60 млн грн – на премії медикам, зарплати лікарям, на oбладнання для лікування інфекції.
 

Дo Тернoпoля не мoжуть дoбратись люди, адже скасували зупинку пoтягів. Такoж не змoжуть із такими oбмеженнями дoбиратись працівники на рoбoту. Влада пoвністю втратила зв’язoк із прoстими людьми. З нами на місці ніхтo не пoгoджував прийняття такoгo рішення. Ці диктатoрські метoди ми пoвинні зупинити».

Сергій Надал -- міський голова Тернополя

Натомість Антон Геращенко – заступник голови МВС – в ефірі Громадського заявив:

«Ті мери міст, які займаються популізмом, хочуть стояти осторонь, розповідати, що їм не потрібен карантин, будуть відповідати за кожного загиблого в своїх містах».

Як саме мають відповідати мери міст – незрозуміло. Зате є очевидним, що ні в Луцьку, ні в Тернополі погроз Геращенка слухати не стали.

Все-таки рішення ради це – колективна відповідальність, яка так чи інакше знімає відповідальність з конкретного мера.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень