Газ для населення коштує понад 19 гривень. Чи наважаться підняти ціни на блакитне пальне весною?

Хоча чиновники всіх рівнів запевняють, що українцям вистачить дешевого газу власного видобутку

Українці недоплачують за газ, купуючи його у постачальника по 8 гривень за куб. За розрахунками аналітиків ринкова вартість газу на сьогодні складає 19,3 гривні за куб. На сьогодні 90% населення в Україні обслуговує компанія «Нафтогаз», і реалізує паливо населенню по 8 гривень за куб.

Чиновники всіх рівнів погоджуються, що населення платить за газ замало. Але в умовах повномасштабного вторгнення в країні діє мораторій, який забороняє змінювати тарифи. Сталими тарифи мають залишатися і ще пів року після закінчення воєнного стану. Але скільки б у мережі не говорили про те, що тарифи мають змінити навесні, поки офіційних підтверджень цьому немає.

Влада наразі запевняє, що українцям має вистачити газу власного видобутку.

 

Передумовою для цього є потуги наростити обсяги власного видобутку і зменшення споживання.

З’являлися уже й ідеї, щоб за прикладом програми обміну, але розжарювання впровадити програму обміну застарілого газового обладнання. Перехід на більш ощадні технології скоротить споживання і в результаті газу власного видобутку принаймні для потреб населення вистачить.

Частково цей процес і так почнеться, адже зараз у місцях активних бойових дій і прифронтових містах кількість споживачів суттєво скоротилася. Повертаючи життя у цих регіонах, відбудовуючи нове житло – там уже працюватиме й сучасне газове обладнання.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень