Гарантовані вічна молодість і краса: де шукати вітамін Е, який з цим допоможе

Цей вітамін не синтезується в організмі, але дуже йому потрібен

Гладенька і здорова шкіра – головна прикраса кожної жінки. Підтримувати її в нормальному стані допомагає правильне харчування. Особливу роль при цьому відіграє вітамін Е.

Саме його називають «вітаміном молодості».

Це потужний антиоксидант і кардіопротектор, який бере участь у синтезі різноманітних гормонів, має протизапальні властивості та підвищує імунітет. Крім того, він захищає від ушкоджень клітини очей.

Насправді вітамін Е – ключовий фактор міцного імунітету. Проте в організмі людини він не синтезується, тому обов’язково має надходити з їжею.

Важливо знати, що під час зберігання продуктів вітамін Е руйнує світло. Він чутливий до кисню, та добре зберігається в заморожених плодах. Максимум вітаміну зберігається після обробки в рослинних оліях холодного віджиму, тож вони вважаються найбільш корисними.

Джерела вітаміну Е. Таблиця розроблена "Центром нормалізації ваги Світлани Фус"
Джерела вітаміну Е. Таблиця розроблена "Центром нормалізації ваги Світлани Фус"

Також у раціон варто включити продукти, які можна їсти в сирому вигляді – паростки пшениці, лісові та волоські горіхи, мигдаль, соняшникове насіння, яєчні жовтки, шпинат, листову зелень, помідори тощо.

Добова потреба дорослої людини у вітаміні Е становить близько 15 мг. Саме така його кількість міститься, наприклад, у 30 г соняшникової олії або ж у 100 г оливкової.

Дефіцит вітаміну Е можливий у людей, які часто перебувають у стані стресу, мешкають в мегаполісах, вживають низькожирову їжу чи мають схильність до запальних захворювань органів травлення.

Найкращі джерела вітаміну Е (на 100 г)

  • Олія зародків пшениці – 215 мг
  • Нерафінована соняшникова олія – до 44 мг
  • Насіння соняшника – 31,2 мг
  • Мигдаль – 24,6 мг
  • Лісовий горіх – 21 мг

Однак варто пам’ятати, що вітамін Е - жиророзчинний, тому може накопичуватися в організмі і викликати інтоксикацію ‼️ Значне перевищення рекомендованої дози може зіграти з Вами злий жарт і спровокувати значні проблеми зі здоров’ям ‼️

За інформацією дієтолога Світлани Фус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень