«Гамлет» від Петріва. У Рівному покажуть сучасного Шекспіра

Прем’єра в облмуздрамтеатрі – 17-18 квітня

Скільки разів інсценізували та екранізували «Гамлета» Вільяма Шекспіра – навіть важко порахувати. Це дуже складний твір, який має безліч суперечливих пояснень, а тому й постановки «Гамлета» були дуже різні: класичні, сучасні, філософські, музичні, а також веселі і комічні. Роль Гамлета є однією з найбажаніших для кожного актора.

У Рівненському академічному музично-драматичному театрі свого часу уже ставили «Гамлета». І ось директор театру Володимир Петрів, як він сам висловився, дозрів до власного «Гамлета».

Декорації на сцені – «Петрівський мінімалізм», як жартома кажуть працівники театру. Сам Володимир Петрів так не вважає, каже, що мінімалізм - то лише на перший погляд і неозброєним оком. Насправді використано багато всього, в тому числі й пожежну завісу, яку спеціально перефарбували у чорне.

Розповідає Володимир Петрів:

Я використав переклад Юрія Андруховича, це найкращий переклад, звучить найсучасніше, там є думка. Як вийшло – судити глядачеві. Я люблю процес більше, ніж саму виставу. Відшліфовувати, з акторами працювати. Але змінювати народжене дитя уже не можна і не треба. Як народилося – так і має виглядати. Чому саме зараз? Коли я виносив і зрозумів, що можу це зробити – тоді і зробив. Так, постановок Гамлета було багато, дуже специфічних прочитань. Цей – мій однозначно.

На роль Гамлета Володимир Петрів запросив Івана Даніліна, який до цього ставив у Рівному «На полі крові» до річниці Лесі Українки.

У кожного режисера - свій Гамлет, у Петріва – Данілін. Коли вчився акторському мистецтву у Володимира Сніжного, він ще на першому курсі попросив записати, які ролі ми б хотіли зіграти. У мене тоді ролі Гамлета і в мріях не було. Яка моя улюблена цитата мого героя? «Навіть горобець з гілки не впаде без волі на це провидіння. Що має статися – те й станеться».

Вистава іде 2 год 45 хв. Якби її не скоротили, вона б розтягнулася на 7-8 годин, що у наш час просто неможливо. Тому довелося скорочувати. Актриса Жанна Бичковська, яка грає Офелію, усе ж радить глядачеві прийти підготовленим – прочитати «Гамлета» Шекспіра, аби усе зрозуміти. Тут треба думати. Зрештою, хто любить театр, того застерігати не треба.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень