«Гамлет» від Петріва. У Рівному покажуть сучасного Шекспіра

Прем’єра в облмуздрамтеатрі – 17-18 квітня

Скільки разів інсценізували та екранізували «Гамлета» Вільяма Шекспіра – навіть важко порахувати. Це дуже складний твір, який має безліч суперечливих пояснень, а тому й постановки «Гамлета» були дуже різні: класичні, сучасні, філософські, музичні, а також веселі і комічні. Роль Гамлета є однією з найбажаніших для кожного актора.

У Рівненському академічному музично-драматичному театрі свого часу уже ставили «Гамлета». І ось директор театру Володимир Петрів, як він сам висловився, дозрів до власного «Гамлета».

Декорації на сцені – «Петрівський мінімалізм», як жартома кажуть працівники театру. Сам Володимир Петрів так не вважає, каже, що мінімалізм - то лише на перший погляд і неозброєним оком. Насправді використано багато всього, в тому числі й пожежну завісу, яку спеціально перефарбували у чорне.

Розповідає Володимир Петрів:

Я використав переклад Юрія Андруховича, це найкращий переклад, звучить найсучасніше, там є думка. Як вийшло – судити глядачеві. Я люблю процес більше, ніж саму виставу. Відшліфовувати, з акторами працювати. Але змінювати народжене дитя уже не можна і не треба. Як народилося – так і має виглядати. Чому саме зараз? Коли я виносив і зрозумів, що можу це зробити – тоді і зробив. Так, постановок Гамлета було багато, дуже специфічних прочитань. Цей – мій однозначно.

На роль Гамлета Володимир Петрів запросив Івана Даніліна, який до цього ставив у Рівному «На полі крові» до річниці Лесі Українки.

У кожного режисера - свій Гамлет, у Петріва – Данілін. Коли вчився акторському мистецтву у Володимира Сніжного, він ще на першому курсі попросив записати, які ролі ми б хотіли зіграти. У мене тоді ролі Гамлета і в мріях не було. Яка моя улюблена цитата мого героя? «Навіть горобець з гілки не впаде без волі на це провидіння. Що має статися – те й станеться».

Вистава іде 2 год 45 хв. Якби її не скоротили, вона б розтягнулася на 7-8 годин, що у наш час просто неможливо. Тому довелося скорочувати. Актриса Жанна Бичковська, яка грає Офелію, усе ж радить глядачеві прийти підготовленим – прочитати «Гамлета» Шекспіра, аби усе зрозуміти. Тут треба думати. Зрештою, хто любить театр, того застерігати не треба.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень