Галузі, в яких в Україні платили найменшу зарплату минулого року

Та яку зарплату Мінекономіки вважає малою

У Міністерстві економіки оприлюднили статистику рівня заробітних плат у різних галузях за 2023 рік. Впродовж року на рівень зарплат передусім впливала ситуація в країні; втрата територій; руйнація інфраструктури та підприємств; руйнування логістики; виїзд великої кількості людей працездатного населення за кордон.

Ці фактори зокрема й впливали на те, що окремі підприємства вдалися до підвищення зарплат для утримання, а також залучення нових висококваліфікованих кадрів в умовах нестачі трудових ресурсів в Україні.

Але найнижчі зарплати минулого року фіксували у трьох дуже важливих галузях:

  • найменше офіційно отримували будівельники. В категорії «Будівництво» у середньому зарплата зросла з 9,51 тис. грн до 11,85 тис. грн;
  • у галузі «Тимчасове розміщування й організація» — зростання зарплатні становило з 9,22 тис. грн до 11,89 тис. грн;
  • у сфері «Освіта» заробітна плата підвищилась з 11,53 тис. грн до 20,08 тис. грн.

Найвищі середньомісячні зарплати були:

  • у штатних працівників сфери «Інформація та телекомунікації».  Зарплата зросла з 29,96 тис. грн на місяць до 36,87 тис. грн;
  • у співробітників сфери «Фінансова та страхова діяльність». Середньомісячна зарплата зросла з 27,21 тис. грн до 33,36 тис. грн;
  • у працівників галузі «Професійна, наукова та технічна діяльність». У середньому виплати підвищились з 19,75 тис. грн до 22,62 тис. грн.

На сьогодні найбільші зарплати, як і в попередні роки у столиці.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень