Французький бренд копіює «луки» українського безхатька Славіка (ФОТО)

Slavik's Fashion

VTMNTS 2022 / Slavik's Fashion

Львівський фотограф Юрко Дячишин викрив у плагіаті бренд VTMNTS - проєкт французького Vetements. Дячишин вважає, що одяг, представлений в лукбуці VTMNTS 2022, нагадує або ж копіює «луки» безхатька Славіка, якого він фотографував у 2011-2013 роках.

Дячишин познайомився зі Славіком на одній з центральних вулиць Львова. Фотографа зацікавив стиль одягу безпритульного, який кожен день з'являвся в новому образі.

Ось що Дячишин згадує про Славіка:

Він не тинявся з купою сумок, не копирсався в сміттєвих баках і не спілкувався з іншими бездомними. Він практично ніколи не з'являвся в одному й тому ж одязі, що дуже дивно і, очевидно, дуже складно для людини без даху над головою. Крім щоденної зміни одягу - а іноді і перевдягань двічі на день - Славік регулярно міняв зачіски, бороди і навіть голив пахви.

Дячишин публікував фотографії Славіка в інстаграмі Slavik's Fashion. Сторінка стала популярною, про неї написали багато зарубіжних ЗМІ, включаючи Vogue Paris, The Telegraph, Mirror, La Repubblica й Esquire.

У 2013 році Славік зник, але його образи продовжили надихати модельєрів.

Так, колишній дизайнер Vetements Демна Гвасалія у 2016-му  зізнався, що використовував деякі ідеї Славіка в новій колекції. Представники бренду навіть запрошували Славіка на покази в Париж і дуже здивувалися, дізнавшись, що він - справжній бездомний, а не модель.

Тепер же, після того, як Гвасалія в 2019-м пішов з компанії, бренд знову скопіював образ Славіка, вважає Дячишин:

Slavik's Fashion надихнув багатьох модельєрів (але не всі в цьому зізнаються). Особливо «надихається» ним бренд Vetements, і якщо першого разу вони хоча б згадали про це в коментарі для Vogue Paris, то в новій колекції, яка вийшла під маркою VTMNTS 2022, - ні-ні. Що цікаво, цього разу в деяких моментах був просто copy-paste.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень