«Фотографування, буває, обмежуємо через батьків» , - директор Палацу дітей і молоді Рівного

А ось заборон на фотозйомку у закладі нема

На те, що батькам у Палаці дітей та молоді забороняють під час концерту фотографувати власних дітей, поскаржилася рівнянка Ліана Диновська. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Порушення закону? У Палаці дітей та молоді Рівного забороняють робити фото

Чи справді фотографування батьками власної дитини під час концерту на сцені дитячого закладу порушує авторське право? Відповідь на це питання дав фахівець з питань інтелектуальної власності у статті  Чи порушує авторське право фотографування дітей у Палаці дітей і молоді Рівного?

А ось директор Палацу дітей і молоді Рівного Ірина Первушевська (на фото вгорі) каже, що у них нема заборони на фотографування:

Такої вказівки офіційної у нас немає. Єдине, що коли йдуть авторські концерти, то перед концертом (це в основному у «Лайту») йде об’ява, там офіційно всіх попереджують про те, що є прохання не фотографувати.

 

В залі сидять професійні фотографи. Ми наймаємо професійних фотографів. Все це професійно знімається. Далі ми викладаємо це у Фейсбук. Батьки, які хочуть окремо отримати  фотографіїі, дають заявки. Після концерту ми всіх фотографуємо дітей. Перед початком теж є фотосесії. Тобто ми задовольняємо будь-які забаганки. 

 

Нема в нас такого, що заборона. Якщо вони нікому не заважають, попередньо кажуть, що хочуть зробити фото - нема проблем.

Втім, Ірина Первушевська каже, що обмеження на фотографування доводиться запроваджувати для тих батьків, які заважають концертам, вибігають з приладами для фотографування на сцену:

На концерті «Орхідеї» знаєте, що було? Батьки позалазили в куліси на сцені. Повисували на півметра руки і знімають своїх дітей. Я мусила йти сваритись вже. Бо вони заважають концерту, іншим глядачам. У такому разі ми мусимо сваритися, пояснювати, що є сценічна культура. 

Також директор ПДМ звертає увагу на те, що законодавство дозволяє батькам фотографувати лише власну дитину, а чужих - тільки з дозволу їхніх батьків: 

Якщо у кадр потрапляє своя дитина - не проблема. А якщо чужа, то батьки тієї дитини можуть оскаржити це і прийти до мене з претензіями, чому дозволили зняти. 

З випадком, який стався з Ліаною Диновською, Ірина Первушевська обіцяє розібратися. Каже, що 

У нас чергові досить нормальні. Я не вірю, що там якась просто людина намагалася заборонити фотографувати. Не знаю, що то за такий емоційний зрив був у людини. У нас завжди чергові педагоги стоять на дверях. Вони ніколи не будуть хамити батькам.

Директор ПДМ каже, що розуміє Ліану Диновську і що їй потрібно було на концерті до неї підійти, щоб вирішити проблему відразу на місці. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень