Фотографів, аніматорів, художників в Україні будуть оподатковувати. По-новому

Йдеться про запровадження спецрежиму оподаткування щодо само зайнятих українців

Українці які належать до категорії само зайнятих громадян, а це часто люди творчих професій, застосують спец режим оподаткування. Йдеться про тих, хто не має офіційного працевлаштування, не оформлений як ФОП, але надає послуги чи виробляє якісь товари.

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №10166 який врегулює оподаткування осіб, які займаються індивідуальною трудовою діяльністю.

На думку ініціаторів законопроєкту, більшість з цих людей готові сплачувати податки державі, але не хочуть витрачати час на реєстрацію ФОП та складання податкової звітності. При цьому, для багатьох, це лише форма підробітку.

Законопроєкт пропонує застосовувати спеціальний податковий режим для таких осіб без реєстрації їх як ФОП. При цьому пропонується стягувати з них податок у розмірі 6% від обороту.

Для того, щоб користуватися спецрежимом оподаткування, потрібно буде відповідати таким критеріям:

  • не використовувати працю найманих осіб;
  • мати річний дохід не більше 153 мінімальних зарплат на рік (тобто менш як 1 млн грн станом на 2023 рік). Доходи понад цю суму оподатковуватимуться за звичайною ставкою 18%;
  • працювати виключно із касовими апаратами (РРО).

Ініціатори законопроєкту перелічують 20 видів зайнятості, які могли б цілком підійти для застосування спецрежиму оподаткування. Серед них – таксисти, перукарі, манікюрниці, ремонтники, кур'єри, фотографи, перекладачі, няні, домашня прислуга та деякі інші фахівці.

За підрахунками фахівців, надходження до бюджету могли б скласти близько 10 млрд гривень на рік.

 

Джерело: liga.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень