Фінансування соцвиплат в Україні можуть зупинити вже в січні. Що сталося?

У бюджеті для цього може забракнути грошей

Соціальні виплати в Україні можуть опинитися під загрозою вже у січні 2024 року, якщо американський конгрес не узгодить фінансову допомогу Україні наступного року.

Щодо січневих витрат соціальної та гуманітарної сфери, то без допомоги США вже можуть виникнути певні складнощі. Поки достеменно невідомо, про які суми йдеться, але у разі таких подій у січні уряд може постати перед нестачею у 20 млрд грн на соціальні витрати, пояснює голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

Тож без допомоги США Україні доведеться скорочувати витрати. Очевидно, українському уряду треба буде залучити більше грошей до бюджету на внутрішньому борговому ринку.

Нагадаємо, 6 грудня сенат США заблокував важливий для нашої країни законопроєкт. Фактично це питання надання як військової, так і фінансової допомоги Україні від США тепер залежить від консенсусу між демократами та республіканцями щодо кордону з Мексикою. Документ передбачає $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки України, з яких $3,3 млрд мають надійти ще цього року, а решта – у 2024 році.

Джерело: vesti.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень