Фінансування галузей медицини і надзвичайних ситуацій на Рівненщині під загрозою

Нині все залежить від депутатів облради

Начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник

Фінансування галузей медицини й надзвичайних ситуацій на Рівненщині під загрозою. Ще у березні поточного року очільник обласної адміністрації Віталій Коваль розпорядився об’єднати два управління  - охорони здоров'я та надзвичайних ситуацій - у департамент.

Це зумовлено необхідністю якісно реагувати на надзвичайну ситуацію з ковідом.

Однак, якщо обласні депутати провалять голосування за створення нового департаменту – медзаклади та працівники управлінь лишаться без грошей, пояснив начальник облуправління охорони  здоров’я Олег Вівсянник: 

 - На розгляд бюджетної комісії подали усі необхідні документи. Але депутати не прийшли до спільної думки у цьому питанні та просто взяли його до відома. Тобто рішення провалили.

 

А це значить, що департамент не зможе бути головним розпорядником коштів. В разі неприйняття рішення про утворення департаменту під загрозою опиниться функціонування медзакладів, без зарплат можуть залишитися медики та рятувальники. 

 

Тож для забезпечення бюджетного процесу, фінансування закладів охорони здоров'я під час епідемії, виплати зарплат медпрацівникам та працівникам цивільного захисту таке рішення є необхідним. Тобто на сесії мають підтримати питання створення департаменту. 

 

Питання розглядатимуть на найближчій сесії обласної ради.

В адміністрації водночас зазначили, що департамент створять за будь-яких умов.

Очікується, що він запрацює з середини травня, а от від політичної волі обранців залежатиме, чи вчасно медики та надзвичайники отримуватимуть зарплату. 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень