Фейсбук хоче, щоб українців вбивали? Коментар експерта (ВІДЕО)

Розповіли про алгоритми бану та особливості «мови ворожнечі»

Нещодавно Facebook заблокував допис Командування українських повітряних сил. Там відомство опублікувало привітання з Днем радіотехнічних військ.

Допис опублікували на офіційній сторінці командування.

Соцмережа дала повідомленню «провисіти» декілька годин, і заблокувала, бо воно наче «порушує стандарти спільноти щодо мови ворожнечі».

Медіаюрист Ігор Розкладай розповів більше про алгоритми соцмережі Суспільному.  

Побутує думка, що контент українців видаляють, та блокують у соцмережах, через «тролів, ботів або російських агентів». Та це не завжди так.

Чому Facebook блокує повідомлення українських користувачів?

Причина блокування дописів у соцмережах, за словами медіаексперта, - використання заборонених спільнотою ключових слів.

- Якщо ви використовуєте слово «русня», то 99,9% зі 100% ваш пост буде заблокований незалежно від того, яку користь і сенс він має. Тут система працює досить чітко: є слово, воно заборонене, блокується увесь допис. На жаль, політика усіх провідних соціальних мереж — це Google, YouTube, TikTok, Instagram, Facebook, не дозволяє поширювати мову ворожнечі, — зазначив Ігор Розкладай.

Відповідно, контент про війну апріорі визначається як агресивний, і тому видаляється.

Не виключено, що причиною блокування у соцмережах може бути й людина, яка спеціально «полює за певним профілем та скаржиться». Але це - рідкість.

По ідеї, цензура працює по обидва боки, але відслідкувати це непросто.

- З моїх джерел, умовно, за слово «хохол» чи подібні слова система блокує. Інше питання, що у нас абсолютно немає доступу до статистики й ми не бачимо повної картини, — розповів медіаексперт.

Чи варто з цим боротися

Соціальна мережа намагається створити для користувача ідеалістичне мирне середовище.

В цьому ідеальному світі немає місця для війни та страждань.

 - Вони створюють світ, де ви можете спілкуватись, показувати котиків, діточок чи розповідати, як пили пиво, а ще купувати та продавати продукти. І коли з'являється контент, до прикладу, війни, соцмережам він певною мірою заважає. Для цього, очевидно, вже потрібні міжнародні правила, — пояснив Ігор Розкладаєв.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень