Creative City Rivne розповідає про ТОП-10 можливостей ЄС для креативних підприємців

Пройти тренінги за кордоном, отримати грант і можливість здійснити мрію можна завдяки програмі Європейського Союзу House of Europe

House of Europe — це програма Європейського Союзу, створена з метою підтримки професійного й творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. 

Один із головних секторів фокусу програми — культура та креативні індустрії.

Цьогоріч House of Europe є співорганізатором масштабного фестивалю креативності, інновацій та підприємництва House of Europe Festival у Рівному.

У рамках медіапроєкту Creative City Rivne ми вирішили розповісти більше про можливості програми ЄС для представників культурного та креативного секторів. 

#1. Гранти індивідуальної міжнародної мобільності

Це шанс взяти участь у професійних заходах у країнах ЄС коштом програми House of Europe.

Ви можете відвідати конференцію, зустрітися з європейськими колегами, взяти участь у стажуванні чи презентувати проєкт. Гранти мобільності призначені для працівників культури та креативного сектору, освіти, медицини, соціального підприємництва, медіа та роботи з молоддю.

Як приклад, засновниця фестивалю Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival відвідала Бельгію за грантом мобільності. І вже на House of Europe Festival — фестивалі креативності, інновацій та підприємництва у Рівному — можна буде побачити найкращі анімаційні фільми світу від Linoleum Festival.

Більше про гранти мобільності знайдете ТУТ.

#2. Гранти міжнародної співпраці

Грант міжнародної співпраці фінансує спільні культурні проєкти українських та європейських організацій: музичні фестивалі, книжкові ярмарки, мистецькі виставки, театральні постановки, фільми та інші сміливі ідеї.

Найкращі з них отримають на реалізацію до 25 чи навіть 50 тис. євро. Однак проєкт потрібно створити та реалізувати в Україні.

Як приклад, під час креативної частини House of Europe Festival (5-6 вересня) організація-грантер гранту міжнародної співпраці Arthouse Traffic представить два фільми — українсько-європейські коопродукції "Вулкан" та "Коли падають дерева". Arthouse Trafiic реалізовує проєкт "Кіноклуб.Всеукраїнська мережа" у рамках гранту від House of Europe.

Більше про гранти міжнародної співпраці знайдете ТУТ.

#3. Гранти на переклад

Якщо вам не вистачає фінансування на переклад художньої чи нонфікшн літератури, скористайтеся грантом на переклад. Він не компенсує усіх видатків на публікацію, але бере на себе до 70% витрат.

Програма покриває частину витрат на переклад книжки — ви можете отримати до 4 тис. євро. Зокрема, їх можна використати для оплати роботи перекладача, передачі прав, дизайну книги, друку накладу і маркетингових заходів для популяризації новинки.

 

Усе — заради того, щоб в українських книгарнях з’явився ширший асортимент перекладів, а читачі з Європи дізналися більше про українських авторів.

Так, цьогоріч з більш як 70 заявок експерти House of Europe обрали 8 українських видавців, які перекладуть та опублікують українською твори з мов Євросоюзу, і три видавництва з ЄС, які опублікують книжки українських авторів мовами своїх країн.

Серед останніх — IST Publishing, Komubook, "Комора", "Човен", "Видавництво", Центр Юдаїки (Judaica Center), Дух і Літера, Наш Формат, болгарське видавництво "Парадокс", чеське видавництво "Větrné mlýny" та Kolegium Europy Wschodniej im. Jana Nowaka- Jeziorańskiego.

Зокрема, видавництва "Човен" та IST Publishing презентують свої книги у Рівному 5-6 вересня під час креативної частини House of Europe Festival.

Більше про гранти на переклад знайдете ТУТ.

#4. Навчальні подорожі для експертів у галузі культури і креативних індустрій та менеджерів креативних хабів

Навчальна подорож подібна до екскурсії у країни ЄС. У вас буде програма на кожен день, гід і перекладач.

Відмінність у тому, що крім відвідування пам’яток, учасники беруть участь у конференціях, виставках, фестивалях, воркшопах та дізнаються більше про роботу іноземних колег.

 

Тривалість подорожі 7-14 днів.

House of Europe організовує навчальні подорожі для фахівців театру, музики, літератури, дизайну, моди, кіно, сучасного танцю, мистецтва, музейної справи, культурної спадщини, реставрації, архівної справи та інших секторів. Більше про це знайдете ТУТ.

#5. Навчальні подорожі для соціальних підприємців

Це унікальна можливість відвідати країни ЄС або Великобританію, щоб перейняти досвід місцевих колег. Це знайомства з локальними підприємцями та їх бізнес-моделями, шанс дослідити соціальне підприємництво у конкретній країні.

А щоб учасників програми нічого не відволікало, координатори дбають про всі умови та зручності, перекладача, подорож туди й назад, а також проживання і харчування.

Більше про такі навчальні подорожі знайдете ТУТ.

#6. Creative Business Academy

Це інтенсивний 8-денний тренінг для креативних стартапів і підприємців. Тренінг допомагає створити справжній бізнес: виробити стратегію, залучити фінансування і вийти на міжнародний ринок. 

Учасниця цьогорічної Creative Business Academy з додатком Happy Brain візьме участь у конкурсі креативних стартапів Creative Business Cup, що пройде в рамках House of Europe Festival.

Переможець цього конкурсу представлятиме Україну на глобальному пітчингу й змагатиметься за звання найкреативнішого стартапу світу вже наступного червня у Копенгагені.

Більше про Creative Business Academy - ТУТ.

#7. Creative Enterprise Ukraine

Це міжнародна навчальна програма для підприємців сфери креативних індустрій. Вона допоможе оцінити бізнес-ідею чи вже наявну компанію з точки зору фінансів, клієнтів та потенціалу розвитку.

Програма включає 3 дні навчання у компанії 20 підприємців-початківців і ще один день консультацій з експертами і представниками PwC Україна. 

Навчання проходить за методологією британської агенції з інновацій Nesta із залученням акредитованих фасилітаторів. Більше про це знайдете ТУТ.

 

Інші програми від Європейського Союзу, доступні для представників креативного сектору, більше інформації про які можна знайти у базі можливостей на сайті House of Europe:

#8. Erasmus for Young Enterpreneurs

Це програма обміну для підприємців: бізнесмени-початківці відвідають європейських менторів, а успішні власники бізнесу — запросять менш досвідчених колег з Європи до себе.

Протягом 1-6 місяців ви будете працювати пліч-о-пліч. На вас чекає обмін досвідом, дослідження іноземного ринку та ділові знайомства з професіоналами з інших країн Європи.

Більше про цю програму знайдете ТУТ.

#9. Гранти на підтримку демократії для медіа

Це гранти на підтримку незалежних медіа та громадських організацій в умовах пандемії COVID-19.

Ви отримаєте до 38 тис. доларів на проєкти, що викривають фейки та поширюють правдиву інформацію у фокусі пандемії, її наслідків для різних сфер суспільства та подій на сході України.

Докладніше про цю можливість знайдете ТУТ.

#10. Горизонт 2020

Це акселератор для інноваційних малих та середніх підприємств, які прагнуть масштабувати бізнес.

Ви отримаєте фінансування і підтримку, які необхідні для допрацювання продукту, сервісу або бізнес-моделі, що створить нові ринки чи змінить правила гри на вже існуючих.

Ви можете отримати до 2,5 млн євро грантових коштів і до 15 млн євро інвестицій. Гроші потрібно вкласти у прототипування, мініатюризацію, масштабування, дизайн, тестування, тиражування, розробку пілотних продуктів та інші активності, що перетворять ідею на готовий продукт, який підкорюватиме інвесторів і ринки.

Більше про це - ТУТ.

І House of Europe стає ближчим до регіонів!

 

Так, 4-6 вересня у Рівному відбудеться House of Europe Festival. На учасників чекає три дні розвитку: лекції від українських та європейських топ-спікерів, знайомство з успішними стартаперами, активний нетворкінг та ексклюзивні кінопокази.

Дізнатися більше про фестиваль та зареєструватися для участі можете за цим посиланням.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень