«Як Фаучі надурив Америку»: Резонансна публікація у Newsweek про головного по COVID-19

Спільна заява двох науковців із Гарвардського та Стенфордського університетів

Ентоні Фаучі – головний інфекціоніст США, який зробив свою кар’єру на боротьбі зі СНІДом, а з 2020 р. очолив боротьбу з COVID-19 .

Авторитет Фаучі в міжнародному істеблішменті є незаперечним, хоча дехто й називає його «Доктором Зло».

Тим несподіванішою виглядає публікація у виданні Newsweek.

Це не редакційна стаття, лише авторська колонка двох науковців, які представляють медичні школи двох уславлених університетів США. Проте, навіть як авторська позиція це досить радикальний демарш, тим паче, що Newsweek їх позицію все ж публікує.

Подаємо стислий переказ головних положень цієї публікації – українською:

Скриншот з публікації у Newsweek

Як Фаучі надурив Америку

Коли вибухнула пандемія, Америка відчула потребу до когось звернутися за порадою.

ЗМІ та громадськість природно спрямували свої погляди на доктора Ентоні Фаучі – директора Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, шановного лабораторного імунолога та одного з радників президента Дональда Трампа з COVID.

На жаль, доктор Фаучі помилився в основних питаннях епідеміології та охорони громадського здоров'я.

ОСЬ ПЕРЕЛІК ЦИХ ПУНКТІВ:

- Природний імунітет. Ігнорується природно набутий імунітет серед людей, які перехворіли на COVID. Тим часом усе більше свідчень вказують на те, що природний імунітет є сильнішим і довговічнішим, ніж імунітет, індукований вакциною

 - Захист людей похилого віку. Хоча заразитися може будь-яка людина, існує більш ніж тисячократна різниця в ризику смерті між людьми старшого та молодшого віку. Після того, як в Америці було зареєстровано понад 700000 смертей від COVID, ми тепер знаємо, що обмеження не змогли захистити людей похилого віку з групи високого ризику.

- Що робити зараз, аби зменшити смертність від COVID? Поточні зусилля з вакцинації мають бути зосереджені на охопленні людей віком від 60 років. Натомість д-р Фаучі висунув вимоги про вакцинацію дітей, студентів та дорослих працездатного віку, які вже мають імунітет, - всіх груп населення з низьким рівнем ризику, - що призвело до величезних збоїв на ринках праці та утруднило роботу багатьох лікарень.

 - Закриття шкіл. Школи є основними точками передачі грипу, але звичайного грипу – не COVID. Ризик дитячої смерті від COVID є мізерним. Протягом весняної хвилі 2020 року у Швеції було відкрито дитячі садки та школи для всіх 1,8 мільйона дітей віком від 1 до 15 років, без масок, тестування та соціального дистанціювання. Результат? Нуль смертей від COVID серед дітей та нижчий ризик COVID-зараження для вчителів, ніж у середньому за іншими професіями.

- Маски. Користь від масок або нульова, або дуже незначна. (Тут, як і в інших абзацах статті, автори дають посилання на численні дослідження -- як свої , так і своїх колег у різних кінцях світу)

 - Супутні збитки та завдана шкода для громадського здоров'я. Основний принцип охорони громадського здоров'я полягає у тому, що здоров'я є багатовимірним; боротьба з одним окремо взятим інфекційним захворюванням не є синонімом здоров'я. Катастрофічні наслідки нокдаунів позначилися на виявленні та лікування раку, серцево-судинних захворювань, діабету. Американці житимуть із цим супутніми негативними наслідками та завданою шкодою і вмиратимуть від них протягом багатьох років.

- У приватних бесідах більшість наших колег-науковців погоджуються з нами щодо озвучених питань. Чому ж вони мовчать? Бо вони бачили, як їхні колеги, які намагалися щось говорити, піддавалися обструкції, наклепам та цькуванню: втрачали роботу, ґранти та можливість проводити наукові дослідження. Дехто з них є державним службовцями, яким прямо заборонено говорити будь-що, що суперечить офіційній політиці.  

Докази є. Губернатори, журналісти, науковці, президенти університетів, адміністратори лікарень та бізнес-лідери можуть продовжувати слідувати за доктором Ентоні Фаучі або відкрити очі. Після понад 700 000 смертей від COVID та руйнівних наслідків локдауну настав час повернутися до основних принципів громадського здоров’я. 

ПРО АВТОРІВ:

  • Мартін Куллдорф, PhD, епідеміолог, біостатистик і професор медицини Гарвардської медичної школи.
  • Джей Бхаттачарія, MD, PhD, професор з системи охорони здоров’я в Школі медицини Стенфордського університету.
  • Обидва є старшими науковцями новоствореного Інституту Браунстоуна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень