Епіфаній прокоментував ситуацію щодо Києво-Печерської Лаври

Напередодні Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що напередодні було зроблено вагомий крок для повернення української молитви до Києво-Печерської Лаври.

Розбудова Помісної Церкви – це тривалий і складний процес, який вимагає мудрості, зваженості та терпіння. Але водночас твердості й наполегливості.

 

Багатьом би хотілося, щоби всі проблеми та питання, зокрема і церковні, були вирішені в одну мить. Але так не буває.

Сьогодні ми заклали один з наріжних каменів у міцну основу Помісної Церкви, зробили вагомий крок для повернення української молитви до нашої національної святині – Печерської Лаври. 

 

Не варто применшувати значення того, що відбулося – сьогодні Українська Лавра справді набула суб’єктності, хоча поки що вона – як новонароджене немовля, - пише Епіфаній на своїй сторінці у facebook.

Він закликав вірян зберігати спокій та дочекатися, коли у святині зазвучить молитва української мовою за мир та вигнання агресора з нашої країни.

Нагадаємо, вчора представник ПЦУ Євстратій Зоря повідомив, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ. Водночас міністр культури Олександр Ткаченко пояснив, що йдеться про монастир, який і так перебував у користуванні ПЦУ.

Зараз мова не йде про передачу Києво-Печерської Лаври, мова йде про реєстрацію юридичної особи в тому самому монастирі, церкви, яка досі знаходиться в користуванні ПЦУ. Вона знаходиться на території Верхньої лаври. Змінюється просто назва та уточнюється адреса.

 

Це збіг, оскільки реєстрація відбувалася протягом певного періоду часу, що ця інформація з'явилася сьогодні, зареєстрована в держреєстрі, - пояснив Олександр Ткаченко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень