Електронні направлення та рецепти на ліки: Як отримати послуги, коли медзаклади без світла

Дієві поради від Національної служби здоров’я  

В Україні діють планові й аварійні відключення світла. Відбуваються знеструмлення й на об’єктах критичної інфраструктури, зокрема в лікарнях та поліклініках.

Українці, які звертаються до ЦПМСД, повертаються додому ні з чим, адже з настанням темряви (а це близько 16:00) візит до лікаря неможливий.

Національна служба здоров'я дала свої рекомендації лікарям та пацієнтам

Якщо у лікаря немає інтернету або електроенергії – не біда. Замість електронного направлення або рецепту на «Доступні ліки» лікар зможе виписати паперовий документ.

Паперовий рецепт лікар випише на Формі рецептурного бланка №1. Він містить інформацію про медзаклад, лікаря та пацієнта. В рецепті лікар має підкреслити, чи препарат буде повністю безоплатний для пацієнта, чи з доплатою. Сам лікарський засіб виписується за міжнародною непатентованою назвою (МНН) і не більше трьох найменувань на один рецепт.

Лікар засвідчить рецепт своїм підписом та печаткою. У такому разі аптека видає лікарський засіб пацієнту за паперовим рецептом та обліковує його.

Для призначення  додаткових консультацій інших лікарів, аналізів та досліджень лікар випише паперове направлення.

Заклади, які уклали договори з НСЗУ, зобовʼязані на час дії воєнного стану приймати пацієнтів з паперовими направленнями так само, як і з електронними.

Пацієнти з паперовими направленнями мають право отримати безоплатно передбачені Програмою медичних гарантій медичні послуги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень