Екс-рівнянка розповіла, чому не хоче бути похованою у Португалії (ФОТО)

Жінка живе у цій країні вже близько 20 років

Кладовище у Португалії

Ольга народилася і виросла в одному з районів Рівненщини (на її прохання справжніх імені, прізвища і району не називаємо). Але майже все доросле життя провела у Португалії, де й нині мешкає з родиною. Чому не хоче після смерті бути похованою у Португалії, пояснює так:   

"Португалія - маленька країна. І тут не вистачає землі для поховань. Якщо померла людина, і родичі її хочуть поховати в землю, вони мають заплатити за місце на кладовищі. А це дорого.

 

Якщо все-таки спромоглися купили землю на кладовищі, вони в труні ховають покійника на шість-вісім років. Саме стільки часу треба, щоб тіло розклалося. Буває, що в труну заливають якусь рідину хімічну, щоб тіло розклалося швидше. 

 

Потім виймають труну, кістки складають в маленьку коробочку з написом, і кладуть у щось на зразок сімейного склепу, де ще є коробки з кістками інших родичів. А в могилу, з якої дістали покійника, поховають іншого члена родини".

Склеп у Португалії

За словами Ольги, якщо рідні не мають коштів, щоб придбати місце на кладовищі, то покійника спалюють у крематорії і урну з прахом поміщають у склеп. Спалювання коштує 500 євро. 

"Я назвала їхні поховання "склепи", - каже жінка. - Хоча по-португальськи "gavetas" означає "шухляди", у яких зберігається прах покійників. Люди перед 1 листопада ( День всіх святих) приходять до цих шухляд, приносять квіти. Як виглядають склепи - видно на фото. Приміром, оце з фотанами - кладовище у місті Фаро".

Склеп (шухляди для праху покійників) у Фаро

Похорон у Португалії, розповіла Ольга, обходиться у понад 1000 євро. А нещодавно, за словами жінки, вона була на похороні у друга-голландця. То все було отак:

"Перед церемонією поховання роздають програму похорону, у якій вказано, хто виступає, за ким, коли яка музика грає, коли молитва. Всі близькі покійного готують виступи, згадують цікаві моменти з його життя, смішне про нього. У Португалії живе багато національностей. І кожна ховає людину за своїм звичаєм. Тобто, приміром, у корінних португальців програм похорону нема. А ось поминального застілля у Португалії не робить ніхто". 

Незважаючи на красиву церемонію похорону у Португалії, Ольга каже:

"Я напишу заповіт, щоб мене, як помру, на Рівненщину відправили. У нас в Україні хоча б після смерті гарно і комфортно!"

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень