У поліції Рівненщини заспокоїли: колапсу з похованнями не буде

Зміни до Кримінально-процесуального кодексу, які набирають чинності з 16 березня, наполохали громадян

Адже частина ЗМІ інформувала, що тепер доведеться обов’язково робити експертизу всіх тіл померлих, а дозвіл на експертизу видаватимуть суди. А оскільки суди не справлятимуться з таким додатковим навантаженням, і місця в моргах на всі трупи не вистачатиме, може статися катастрофа.

Втім, начальник слідчого управління Головного управління поліції Рівненщини Олександр Панасюк на брифінгу пояснив, що зміни до законодавства ніяким чином не вплинуть на пересічних громадян, а лише завдадуть клопоту слідчим і суддям.

Якщо людина помирає за місцем свого проживання, досягла відповідного віку, коли отримане лікарське свідоцтво про смерть, абсолютно нема ніякої необхідності направляти тіло на проведення судово-медичної експертизи. У цьому плані нічого не міняється.

 

Законодавець змінив тільки один момент – призначення експертизи. Все.

За словами Олександра Панасюка, зміни, що стосуються експертизи трупів полягають лише в тому, що раніше рішення про експертизу приймав слідчий, а тепер йому доведеться звертатися за цим у суд. Суд має право ухвалити рішення з цього приводу протягом 1-5 днів. А якщо у судді не виходитиме розглянути клопотання, ніхто не зможе змусити його винести ухвалу раніше. І це, вважає Олександр Панасюк, ускладнюватиме розслідування кримінальних проваджень.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень