Експрес для пенсіонерів: чи стане маршрут у Садові ділянки вигідним бодай комусь?

Влада назвала орієнтовну вартість пільгового проїзду дачникам на 2017 рік

Чиновники називають проблемний маршрут на Садові ділянки «соціальним». Все через те, що на дачі у Садові ділянки їздять переважно пенсіонери.

Начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Місюра зауважив, що ситуацію на сезон 2017 року поки вирішили. Місюра зокрема пояснив, що компенсація пільгового проїзду – часткова. Тобто безкоштовного проїзду пенсіонерам не буде. Якщо квиток коштуватиме 10 гривень, то пільговикам доведеться платити 5 гривень.

За попередньою згодою між Рівненськими міською, обласною та районною адміністраціями, місто надасть 400 тисяч гривень Рівненській райдержадміністрації. Адміністрація сама розподілить кошти між перевізниками на маршруті Рівне-Садові ділянки. На сьогодні день Рівненська районна рада розробила програму щодо відшкодування, і тепер питання за міськими обранцями. На сесії (найближча сесія міської ради запланована на 27 квітня – ред.), міські депутати мають проголосувати питання про виділення коштів. Ця сума не перекриває повну потребу у відшкодуванні перевізникам пільгового проїзду, - пояснив Місюра.

Місюра також уточнив, що перевізників влада поросила поки не піднімати ціну на квитки. Однак, якщо зросте вартість палива, то цього – не уникнути.

За останній тиждень вартість палива зросла на одну гривню, але перевізники поки не збільшувати вартість квитків. Звичайно, якщо буде суттєве подорожчання палива, то там побачимо, - резюмував Місюра.

Нагадаємо, що у квітні 2016-го року три десятки пенсіонерів, які користуються приміським маршрутом «Рівне - Садові ділянки» страйкували під стінами Рівненської обласної адміністрації. Вимагали, аби ціни на проїзд до їх дач не збільшували. Тоді люди дійшли консенсусу із чиновниками. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень