Експерти ЄС перевіряли заклади охорони здоров’я Рівного

Основну увагу звертали на систему епідеміологічного нагляду за інфекціями

Обласний лабораторний центр, Рівненську міську лікарню, шкірвендиспансер, а також Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф оглянули представники Європейського центру з питань запобігання та контролю за захворюваннями.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Експерт з питань готовності до надзвичайних ситуацій Грехем Фрезер та експерт зі спеціальних програм Юлія Чистякова завітали на Рівненщину, аби оцінити системи епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами на обласному та місцевих рівнях.

Окремо фахівці відвідали лікарську амбулаторію в селі Користь, що у Корецькому районі. Експерти ЄС ознайомились з організацією виявлення, діагностики та надання допомоги інфекційним хворим – починаючи від первинного звернення хворих в лікарню і до моменту госпіталізації. Також їм була цікава система повідомлення про виявлення інфекційних випадків – як поодиноких, так і спалахів в робочий та позаробочий час.

Як повідомили в Головному управлінні Держсанепідслужби у Рівненській області, місія спеціалістів ЄС залишилася задоволеною станом організації та здійснення епіднагляду за інфекційною захворюваністю в області.

Загалом впродовж жовтня Міністерство охорони здоров’я разом із експертами країн-членів ЄС обстежать національні та регіональні підприємства, заклади охорони здоров’я та ряд інших установ, задіяних в системі епідеміологічного нагляду за інфекційними захворюваннями по всій Україні.

Процес оцінки є важливим кроком для початку технічного співробітництва в галузі профілактики інфекційних хвороб у рамках реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень