Експерти розповіли, хто з українців матиме багато грошей після війни

Які професії будуть «у тренді» серед роботодавців

Фахівці у сфері найму зробили прогноз, які професії будуть найактуальнішими після війни.

За їхніми даними, великий попит матимуть будівельники, лікарі, освітяни, фахівці з безпеки та IT. Також роботодавці шукатимуть енергетиків та логістів.

  1. Будівництво та архітектура. Окупанти зруйнували цілі міста, це все треба буде відновлювати. Тому попит на архітекторів, інженерів та будівельників буде шаленим.
  2. Робочі спеціальності, виробництво. Також потрібні будуть маляри, електрики, столяри, зварювальники та представники інших робочих спеціальностей.
  3. Освіта та науки. Частково під час коронавірусу, а особливо - під час повномасштабної війни відбувся значний відтік кадрів за кордон. Ключовим для подальшого відновлення є підготовка кваліфікованих спеціалістів, тож попит на викладачів теж підвищиться.
  4. Безпека. Вторгнення окупантів ще раз підтвердило, наскільки важлива безпека країни, в тому числі на кіберфронті. Державі потрібно ще більше фахівців з безпеки в правоохоронному секторі.
  5. IT. Фахівці з інформаційних технологій не просто затребувані під час війни, після нашої перемоги ситуація теж не зміниться. До того ж все більше міжнародних компаній відмовляються співпрацювати з росіянами та білорусами.
  6. Енергетика та логістика. Це сфери, що сильно постраждали від ворожих атак. В період післявоєнного відновлення представники цих професій будуть дуже потрібними.
  7. Медицина. Зросте попит на професії, пов’язані з відновленням - психологічним та фізичним. І військовим, і цивільним потрібно буде повертатися до нормального життя.

Крім того, у 2023 році з великою ймовірністю будуть затребувані менеджери з продажів, продавці та бухгалтери. Також роботодавці будуть шукати водіїв.

Джерело: GSM-info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень