Екскурсії, конференції, лекції та... економія: у Рівному – «Дні сталої енергії»

Вчитимуть людей витрачати менше газу

У Рівному стартували «Дні сталої енергії». Це комплекс просвітницьких заходів, у рамках яких спеціалісти розповідатимуть населенню про переваги енергозбереження.

Подібний проект започаткували в Європі десять років тому, а згодом це почали робити й в Україні. У нашому місті протягом трьох днів проходитимуть семінари та лекції серед студентів і школярів.

Також для студентів НУВГП проведуть екскурсії на підприємствах, які займаються впровадженням енергозберігаючих заходів – встановленням альтернативних видів опалення, утепленням стін, дахів будинків тощо.

Вже сьогодні відбулася перша зустріч у рамках цих заходів, на якій міський голова Володимир Хомко розповів про досягнення нашого міста в цій галузі:

У нас започаткувався цьогоріч новий проект суто по енергозбереженню, є багато утеплених будинків. Є вже ОСББ, які готові співпрацювати – ті будинки, які зменшили споживання газу. 

 

У нас зараз є і зелена енергія. Тому ми прийняли рішення: перша справа -  це зменшення енергії, заміна теплотрас. У нас в місті залишилось 20 з чимось будинків, де немає лічильника – всі інші 100% мають.

Хомко також додав, що міська влада й надалі сприятиме проведенню енергозберігаючих заходів у Рівному та ОСББ. Зокрема планують замінити міське освітлення світлодіодними лампами.

Представники рівненського «Екоклубу» розповіли про програму співпраці з фірмами, які впроваджують заходи з енергозбереження - ЕСКО. Їх змогли створювати в Україні нещодавно після відповідних змін у законодавстві.

Міській владі та держустановам пропонують укладати з ними довгострокові контракти й певний час виплачувати фірмам відсоток від заощаджених на економії енергії коштів. Одна така є й у Рівному.

Список заходів ви можете подивитись нижче: 

  - Семінар «Енергоефективне місто» 20 вересня (середа) в (вул. Поштова, 2, 2 пов. актова зала тижневика «7Днів»). Початок о 10.30 год.

- Творчий конкурс «Мій ЕКОдім» (фото, малюнок, аплікація, виріб) серед учнів загальноосвітніх шкіл. Загальноосвітні школи, протягом 20-22 вересня.

Протягом 20-22 вересня. - Виховні години, години спілкування, екоуроки, бесіди, вікторини «Мій внесок у збереження енергії та відновлення енергоносіїв» у закладах освіти.

Протягом 20-22 вересня. - Виставка «Друге життя побутових відходів». Загальноосвітні школи міста.

Протягом 20-22 вересня. - Виступ агітбригад, флеш-моб. Проводитимуть учні загальноосвітніх закладів міста.

Протягом 20-22 вересня. – Година цікавих думок з енергозбереження. Загальноосвітні школи міста.

Протягом 20-22 вересня. – Практикум «Збережемо енергію вдома». Загальноосвітні школи міста.

Протягом 20-22 вересня. - Показ відеофільмів на екологічну тематику, про енергетичну проблему та інші глобальні проблеми. Загальноосвітні школи.

Протягом 20-22 вересня інформаційне «Містечко USAID» з питань енергоефективності та енергозбереження (інформаційний кіоск, наукова лабораторія для дітей з питань чистої енергії, майстер-клас із створення паперових вітрячків) на Майдані Незалежності.

21 вересня (четвер) Хакатон «Зелений Аеропорт Рівне». Мжнародний аеропорт «Рівне» початок о 12.00 год.

  - Екскурсії для студентів Національного університету водного господарства та природокористування на котельні ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ» на вул. Миколи Карнаухова, 25-В (Центральна міська лікарня) та вул. Чорновола, 72-Б (Дитяча міська лікарня) та котельні ТОВ «Рівнетеплоенерго» на вул.Макарова, 41 і вул.  Київська, 6 21 вересня (четвер), зокрема:

 

Екскурсія для студентів НУВГП (30 осіб) за маршрутом:

 

09.00 год. - виїзд автобусом від головного корпусу НУВГП вул. Соборна, 11;

09.15 год.- екскурсія на котельні ТОВ «Рівнетеплоенерго» вул. Макарова, 41;

10.30 год.- екскурсія на котельні ТОВ «Рівнетеплоенерго» вул.Київська, 6;

11.30 год.- екскурсія на котельні ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ» вул. Миколи Карнаухова, 25-В;

12.15 год.- екскурсія на котельні ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ» вул.Чорновола, 72-Б.

  21 вересня (четвер) Брейн-рингу «Енергозбереження – це просто» серед учнів восьмих класів  ЗОШ № 8, ЗОШ № 23 і ЗОШ № 19. Місце проведення ЗОШ № 19 (початок о 13.00 год.).

  22 вересня (п’ятниця) проведення малюнку на асфальті для учнів молодших класів ЗОШ № 2 «Чиста енергія –чисте майбутнє»». Парк «Лебединка» - площадка перед обласною бібліотекою (початок о 13.00 год.).

  20 вересня (середа) конкурс малюнку на асфальті «Екомістечко». Підлітковий клуб «Лідер» ( о 16.00 год.).

20 вересня (середа) година спілкування «Споживай енергію розумно». Підлітковий клуб «Самоцвіт» (о 15.00 год.).

20 вересня (середа) круглий стіл «Споживай енергію розумно». Підлітковий клуб «Сучасник» (початок о 16.00 год.).

21 вересня (четвер) круглий стіл «Українці за енергозбереження та енергоефективність». Підлітковий клуб«Фантазія» (початок в 15.00 год.).

20 вересня (середа) екоурок «Мій внесок у збереження енергії». Підлітковий клуб «Пролісок» (початок о 16.00 год.).

  Протягом 20-22 вересня показ відеороликів на енергозберігаючу тематику на LED-екранах у центрі міста.

  22 вересня (п’ятниця) конкурс «Стильна торба» з виготовлення власноруч екологічних торбинок, як альтернативи поліетиленовим пакетам. Екологічний центр Палацу дітей та молоді, початок о 13.00 годині.

22 вересня (п’ятниця) екологічна гра-змагання з популяризації практичних прийомів побутового енергозбереження «Енергетичний рух». Екологічний центр Палацу дітей та молоді, початок о 13.00 годині.

21 вересня (четвер) акція «Місто. Діти. Велосипеди» (Облаштування та відкриття велосипедної парковки у ЗОШ №10, конкурс малюнку та проведення гри «Велосипедний рух»). Загальноосвітня школа № 10, початок о 13.30 годині.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень