Екснардеп від БПП отримав три роки тюрми за те, що «знімав готель» у Києві (ФОТО)

За гроші ВРУ: Вибіркове правосуддя?

Нестандартну новину повідомляє одразу ціла низка ЗМІ. Йдеться про злочин, за яким, напевно, можна засудити чи не половину колишніх депутатів ВРУ. Судіть самі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала виправдувальний вирок колишньому народному депутату від БПП Руслану Сольвару.

Зазначається, що Палата скасувала винесений ВАКС 14 червня 2021 року виправдувальний вирок та постановила новий.

Отже, екснардепа визнано винуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» через начебто відсутність власного житла в столиці.

Депутат приховав те, що отримав у спадщину квартиру в Києві та не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з держбюджету було незаконно сплачено 361,5 тис. грн компенсацій.

Мова йде про скоєння злочину за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Сольвару суд призначив покарання – 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на рік та зі штрафом – 8500 грн.

Сольвар до ВРУ обирався від "УДАРу"

ДОВІДКОВО:

  • Був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році.
  • Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

  • У коментарях під цією новиною зазначають, що пізніше «Петро Порошенко витурив Сольвара з "ЄС», проте Вікіпедія про таке не повідомляє.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень