«Простір» кличе! Екосвідомим митцям та дослідникам Рівного дадуть грошей на проєкти (ФОТО/АУДІО)

​Мистецька резиденція у Рівному запрошує охочих привернути увагу до проблем … з водними ресурсами

Рівне. Фото з соцмереж.
Рівне. Фото ілюстративне з соцмереж.

У Рівному розпочинається реєстрація для учасників/ць першої у місті мистецької резиденції «Contemporary Art Rivne». До участі в проєкті запрошують митців, дослідників та активістів, що працюють або цікавляться екологією.

Заявки приймаються відсьогодні, 17 червня, по 1 липня 2021 року.

 

Анкета учасника/ці: https://bit.ly/35rrh6z

Передбачається, що результати роботи резидентів представлять на День міста.

Дмитро Чепурний та Олена Білик.
Дмитро Чепурний та Олена Білик.

А до того 3 тижні у серпні у «Просторі» триватиме перша мистецька резиденція «Contemporary Art Rivne», розповідає запрошений куратор резиденції «Contemporary Art Rivne» Дмитро Чепурний:

 - «Вода. Часті питання» - це спроба мовою мистецтва привернути пасивне суспільство до збереження та ощадливого використання водних ресурсів. 

 

З 7 по 28 серпня, художники, дослідники та активісти зможуть долучитися до створення робіт, які мають привернути увагу до проблем навколишнього середовища й води у регіоні.

 

Цьогорічний проєкт має на меті показати бачення стану води в Рівному та області з мистецької сторони. Протягом двох тижнів учасники будуть створювати індивідуальні або групові проєкти.

 

Ділитимуться своїми думками, баченням та дискутуватимуть з експертами у цій галузі. Частина заходів програми пройде в онлайні режимі. Втім, реалізація фінальних проєктів, а саме польові дослідження учасників та індивідуальні розвідки зможуть відбуватися наживо із дотриманням карантинних вимог.

 

Під час резиденції учасники та учасниці отримають менторську підтримку в реалізації проєктів, які будуть презентовані у Рівному наприкінці серпня.

Проєкт реалізує ГО «Платформа взаємодій «Простір» у партнерстві з Національним університетом водного господарства та природокористування за підтримки Українського культурного фонду.

Яскравий приклад успішної роботи "Простору" у Рівному. Фото з мережі.
Яскравий приклад успішної роботи "Простору" у Рівному. Фото з мережі.

До речі, це перший в історії регіону подібний проєкт.

 

Рівне стане першим містом в Україні, де ідеї екологічних досліджень про воду реалізовуватимуть мовою сучасного мистецтва, кажуть у Громадській організації «Простір».

Під час резиденції учасники та учасниці отримають менторську підтримку в реалізації проєктів.

Очікується, що за результатами роботи резиденції, 9 групових або індивідуальних проєктів зможуть отримати фінансування на їх реалізацію.

Крім того, всі учасники отримують невеличке відшкодування витрат за участь у резидентській програмі згідно з договором про створення і використання об'єктів права інтелектуальної власності та передачі виключних майнових прав, зазначили у ГО «Платформа взаємодій «Простір».

Радіо Трек · ТрекТок - Дмитро Чепурний

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень