Екоінспекція вимагатиме через суд закрити п’ять заводів під м. Рівне (ДОКУМЕНТ)

Бо підприємства забруднюють повітря

Йдеться про 5 промислових підприємств на території Рівненського району.

Під час проведення упродовж грудня 2019 та січня 2020 року перевірок держінспектори виявили ряд серйозних природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря.

Про це інформує Громадська організація «Нова Любомирка»:

- Так, відбір проб промислових викидів забруднювальних речовин в атмосферу, які здійснює ТОВ «Любомирське вапняно-силікатне підприємство», показав перевищення встановлених нормативів по пилу у 4,55 раза.

 

Порушення умов дозволу на викиди забруднювальних речовин у повітря інспектори екоінспекції виявили також і в діяльності ТОВ «Дюнгер».

 

Під час перевірки діяльності таких суб’єктів господарювання, як Філія «Любомирський асфальтобетонний завод» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», ТОВ «Завод шляхо-будівельних матеріалів», ТОВ «Карбоніс», ТОВ «Торгова компанія «Дорсервіс» підтверджено, що останні взагалі не мають дозволів на викиди забруднювальних речовин у повітря.

У повідомленні громадської організації також йдеться про те, що

ці підприємства нібито незаконно займалися промисловою діяльністю, отруюючи повітря і створюючи загрозу для життя та здоров'я людей з навколишніх сіл.

Посадових осіб притягли до адміністративної відповідальності, йдеться далі у повідомленні.

Крім цього Держекоінспекція скерувала матеріали про результати перевірок до судів для прийняття рішення про тимчасову зупинку господарської діяльності.

Перевіряти діяльність підприємств екоінспектори почали після численних скарг мешканців села Нова Любомирка, повідомив голова ГО «Нова Любомирка» Валентин Гаврилюк:

- Жителі Нової Любомирки хочуть жити повноцінним і безпечним життям, щоб діти росли здоровими, дихали мирним та чистим повітрям, а тому задля цієї цілі зорганізувалися та ініціювали перед органами державного контролю проведення перевірок у діяльності 6 промислових підприємств, які працювали поза межами правового поля, отруюючи довкілля навколо.

 

Громада прагне, аби усі промислові заводи, що розташовані на території села, працювали відповідно до чинного законодавства, в іншому разі – діяльність останніх повинна бути припинена.

Представники ГО «Нова Любомирка» стверджують, що 

дозвіл на викиди забруднювальних речовин у повітря відсутній також у ТОВ «Рівненський асфальтний завод», однак до перевірки, яка повинна була відбутись упродовж 10-22 січня 2020 року, керівництво заводу не допустило інспекторів.

Матеріали про перешкоджання представнику Екоінспекції у виконанні службових обов’язків скеровано в правоохоронні органи для порушення кримінального провадження.

Жителі Нової Любомирки просять підтримки у голови Рівненської обласної державної адміністрації, народних депутатів України.

Люди також ініціювали проведення спільно з працівниками Держпродспоживслужби та Рівненського обласного лабораторного центру точкового моніторингу стану атмосферного повітря з метою його контролю на вміст шкідливих речовин.

- Згідно із Законом України «Про інформацію» до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості про стан довкілля, інші надзвичайні ситуації, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці людей, а також про стан правопорядку та факти порушення прав і свобод людини.

 

З огляду на це оприлюднюємо лист Державної екологічної інспекції Поліського округу від 24.01.2020 року щодо результатів проведення перевірок природоохоронного законодавства у діяльності усіх вищезазначених суб’єктів господарювання, — повідомив голова ГО «Нова Любомирка» Валентин Гаврилюк.

Документ, наданий Валентином Гаврилюком, публікуємо нижче.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень