Джоан Роулінг випустить нову дитячу казку

Не про Гаррі Поттера

Британська письменниця Джоан Роулінг вперше опублікує казку під назвою "Ікабог" (The Ickabog), яку вона написала понад 10 років тому, пише BBC.

За словами Роулінг, цю казку вона планувала видати ще після виходу останньої книги про Гаррі Поттера у 2007 році, але зрештою передумала - відтоді рукопис "припадав пилом" у неї на горищі.

Спершу книга виходитиме в інтернеті - на спеціальному сайті. Наразі там вже доступні дві перші глави. Інші будуть поступово публікуватися упродовж наступних двох місяців.

"Ікабог" - це перша дитяча книга Джоан Роулінг, не присвячена пригодам Гаррі Поттера. За словами письменниці, вона почала публікувати її "для дітей на карантині".

До цього Роулінг розповідала про "Ікабога" лише одного разу, описуючи книгу як "політичну казку".

У свіжому ж описі йдеться, що події твору розгортаються у вигаданому світі та розповідають "про правду і зловживання владою".

Ідея прийшла мені понад 10 років тому, тому не варто бачити в цій книзі відповідь на те, що зараз відбувається у світі. Ці теми - поза часом і можуть стосуватися будь-якої епохи та будь-якої країни, - каже Роулінг.

Очікується, що

в паперовому вигляді казку видадуть не раніше ніж у листопаді цього року.

Після цього її перекладуть на інші мови. Прибутки від продажів книги Роулінг обіцяє направити на допомогу людям, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Поки ж письменниця звернулася до юних читачів із проханням надсилати власні малюнки, які можуть послугувати ілюстраціями для майбутнього паперового видання.

Я хочу бачити, як розігрується ваша фантазія. Найважливіше - це творчість та винахідливість. Технічна майстерність - не те, чого ми очікуємо від малюнків у першу чергу, - додала пані Роулінг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень