Двом категоріям українців відмовили у праві на відстрочку: про кого йдеться?

Розповіли у Мінекономіки

В Україні діють воєнний стан та загальна мобілізація. У цей період більшість військовозобов'язаних чоловіків підлягають призову на військову службу.

Проте, є окремі категорії, які можуть бути заброньовані або мати відстрочення.

 

Нещодавно розглядалась можливість надання відстрочки для двох категорій українців, однак пропозиція була відхилена.

Таку інформацію підтвердили у Мінекономіки на запит фахівців спільноти розробників DOU (Developers of Ukraine).

Кому відмовили у праві на відстрочку? 

Так, зазначається, що ще у червні 2023 року у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Мінекономіки України може запровадити відстрочку від мобілізації для двох категорій українців — підприємців (ФОП) та гіг-фахівців (фізична особа, яка за гіг-контрактом є підрядником та/або виконавцем). 

Однак, у підсумку уряд вирішив відхилити такі пропозиції, заявивши, що наразі бронювати від мобілізації своїх працівників можуть лише підприємства, організації, а також установи. Бронюванню підлягають лише спеціалісти у штаті, тобто офіційно оформлені згідно з КЗпП.

- На сьогодні Міноборони та Генеральним штабом Збройних Сил України не підтримано пропозиції, спрямованої на розширення категорій військовозобов'язаних громадян України для отримання ними відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією та на воєнний час шляхом їхнього бронювання, — йдеться у заяві Міністерства економіки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень