Два болота на Рівненщині долучили до боліт міжнародного значення

Відповідні сертифікати представникам Рівненського природного заповідника вручать 2 лютого в Києві

Мова іде про болота «Сира погоня» і «Сомине», що на півночі Рівненської області. 

Про це повідомив листом Міністерство екології та природних ресурсів секретаріат Рамсарської конвенції. Рішенню, як зазначають в Мінприроди, передувала складна робота з дослідження стану екосистем та біорізноманіття водно-болотних угідь.

Відповідні сертифікати представникам Рівненського природного заповідника, який розташований на півночі області та є другим за розміром в Україні, вручать 2 лютого в Києві. Також на території заповідника встановлять спеціальні знаки і нанесуть межі вищезгаданих водно-болотних угідь на плани та карти.

«Сира Погоня» — єдиний болотний масив в Україні з горбисто-мочажинним природним комплексом, характерним для північних боліт. «Сомине» - це велика ділянка перехідних боліт, збережена у природному стані. Вона є крайньою південно-західною частиною болотного масиву Кремінне, розташованого в межиріччі річок Льва та Ствиги. Перехідне болото на цій ділянці переривається смугами суходолів та прилеглих лісових боліт. Тут розташоване озеро Сомине — типове озеро для Західного Полісся, його площа становить 56 га, максимальна глибина — 13 метрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень