Два тижні на візит до ТЦК: хто першим отримає повістку через Укрпошту?

Детальне пояснення юриста

Повістки для відвідування ТЦК через Укрпошту отримають насамперед ті громадяни, які оновили свої дані в застосунку Резерв+. Після отримання повістки у них буде два тижні, щоб відвідати військкомат.

Про це заявив адвокат, кандидат юридичних наук Євген Філіпець під час стріму «Говорить великий Львів».

- Хто ж отримає такі повістки в першу чергу? Це ті, хто оновив дані в «Резерв+», і є актуальна інформація про таких осіб, - зазначив адвокат.

За його словами, громадянам дадуть два тижні, щоб з'явитися в ТЦК і СП.

Кому можуть надіслати повістку в другу чергу? 

Як стверджує адвокат, наступною категорією громадян, яким надішлють повістку, стануть ті, хто не має права на відстрочку або поки що її не оформив і є придатним до проходження військової служби.

Як дізнатися, що накладено штраф?

Якщо людина після отримання повістки не з'явилася до військкомату, у держави з'являється можливість притягнути її до адміністративної відповідальності.

- Особа цей процес не контролює, і вона дізнається, що на неї накладено штраф, коли виконавча служба буде вживати відповідні дії, особливо щодо заходів примусового виконання, і будуть банківські рахунки заблоковані.

 

Тому, всім рекомендую, заходити в реєстр боржників і моніторити дані, - наголосив Євген Філіпець.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень