Два дієвих способи здолати тривогу

Психологи запевняють, що можна навчитися перемикати свою увагу

Тривога час від часу може виникати навіть у людей зі стійкою психікою та стабільним емоційним станом. Можна перейматися минули й майбутнім і через власні думки зазнавати дедалі більше тривоги. Але такі почуття минуть, якщо навчити себе перемикати увагу на те, як ваше тіло почувається зараз, запевняє психолог Лєна Хіль. У своєму Instargam вона радить практикувати два способи боротьби з тривогою.

Прекрасно впоратися з тривогою допомагають дихальні практики. Слід зробити 10-20 повільних глибоких вдихів. Вдихати необхідно якомога глибше, затримувати повітря на кілька секунд і повільно видихати.

А другий спосіб допомагає добре відчути, що таке «тут і зараз» допомагають відчуття усіх органів чуття у вашому тілі, за схемою 5-4-3-2-1.

  • Зір. Знайти 5 красивих предметів, які приємно роздивлятися, наприклад, небо, картина, вазони чи каблучка на вашій руці.
  • Дотик. Знайти 4 речі, до яких приємно доторкнутися, це може бути тепло домашніх улюбленців, приємна тканина вашого одягу, фактурне дерево та інше.
  • Слух. Звернути увагу на 3 звуки, які чути прямо зараз (ваше дихання, муркотіння кота, діти шумлять у себе в кімнаті, звуки які долинають з вулиці).
  • Нюх. Вдихнути 2 яскраві аромати - відчинити вікно і впустити свіже повітря або відчути, як пахнуть улюблені парфуми або кава.
  • Смак. Спробувати щось з вираженим смаком - лимон, мед, листочок м'яти.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень