Друзі виконали останню волю хворого на рак шведа: зворушлива історія про допомогу ЗСУ

Рік Шерстен був паліативним хворим

Троє шведів Андерс Банке, Магнус Польсон, Ола Тедін та англієць Крістофер Маріс особисто привезли прямісінько зі Швеції три автомобілі для наших захисників.

Історія їхньої закупівлі надзвичайно зворушлива - повідомляє Чернівецька ОВА.

Товариш Андерса Рік Шерстен був паліативним хворим – у нього діагностували рак. Він знав, що йому залишилось жити недовго. Відтак Рік попросив своїх друзів не нести на його похорон ніяких квітів. Попри те, що він не мав жодних зв’язків з Україною, чоловік дуже за нас вболівав. Тож, у разі його смерті, за зібрані для похорону друзями кошти просив придбати те, що необхідно українським захисникам.

За ці гроші Андерс Банке придбав три автомобілі для наших військових.

У пам’ять про Ріка, на передній панелі авто помістили табличку з його іменем, датами народження та смерті, а також написом «Слава ЗСУ!».

Варто зазначити, що це вже не перша допомога, яку Андерс передав нашим військовим.

Оскільки я режисер, який займається воєнним екшеном, в мене були контакти з військовими з України. Коли ви кілька місяців, пів року живете з воїнами, коли знімаєте їхній побут, то ці люди стають тобі дуже близьким. І от після 24 лютого я одразу набрав товаришів, аби запитати, як в них справи та яка потрібна допомога. Кинувши клич через Facebook, мені вдалось зібрати близько чотирьох тонн вантажу для захисників Києва. Це була і форма, і амуніція, оскільки тоді важко було щось знайти в Україні.

Уся Швеція дуже вболіває за Україну і ми хочемо, щоб війна якнайшвидше закінчилась вашою перемогою», – розповів Андерс Банке.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень