Доведеться заплатити за все: Які зміни українцям готують банки з 1 червня

Найбільші гравці ринку оголосили про кінець кредитних канікул

Більшість фінустанов ще не оприлюднили правил роботи з клієнтами та їх кредитними договорами у червні 2022 року. Проте більшість оголосили, що час кредитних канікул добіг до свого завершення. 

Про повернення обов'язкового платежу у червні уже оголосив ПриватБанк. Правила користування коштами у червні повідомлять ще додатково. 

Monobank вже в березні повернув відсотки за користування кредитними коштами,  хоча вони були нижчими від довоєнних. Проте про продовження пільгових відсотків банк не повідомляв. 

Не продовжують канікул для фізосіб та бізнесу і в Ощадбанку. ПУМБ теж поки про продовження кредитних канікул своїм клієнтам не повідомляв. 

Під час дії кредитних канікул внесення платежу за кредитом можна було відкласти та зробити пізніше.

Це не звільняло від боргових зобов’язань, але давало змогу відстрочити виплату до більш сприятливих часів без штрафів та пені.

 

Після скасування клієнти будуть змушені платити як раніше і відповідальності за несвоєчасне непогашення не уникнути.

Проте ще є надія, що банки вигадають нові пільги для деяких категорій українців під час війни або хоча б зменшать відсотки та штрафні санкції.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень