Дотиснемо і Харків? Російська мова в Одесі втратила особливий статус (ФОТО)

Зокрема, статус регіональної

13 серпня 2012 року Одеська міська, а 15 серпня - Одеська обласна рада надали російській мові статус регіональної. Згодом аналогічні рішення були ухвалені органами місцевого самоврядування Севастополя, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської областей.

Це стало можливим завдяки ухваленню у 2012 році закону про засади державної мовної політики, що дозволив ввести офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Відтепер це рішення не дійсне.

Про це повідомив активіст Святослав Літинський у своєму Facebooк.

Святослав Літинський (фото з відкритих джерел)

Те почуття, коли дворічна робота дала результат. Рішення про впровадження в місті Одеса регіональної (російської) мови - скасовано. До цього було кілька судових позовів до прокуратури, яка самостійно не хотіла цього робити. Через суд нам вдалося змусити їх подати позов про скасування цього вже незаконного рішення міської ради.

Літинський завершив свій допис словами:

Дотиснемо і Харків всупереч прокуратурі та головній прокурорці.

Зауважимо, що Святослав Літинський це саме той українець, який домігся, щоб у його паспорті не було сторінки російською мовою, а також змусив чимало всесвітньовідомих компаній перекласти свої інтернет-сторінки на українську.

Цьогоріч Літинський претендував на посаду мовного омбудсмена, проте у конкурсі переміг Тарас Кремінь.

Наші новини у ТelegramНомер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень