Як врятувати Рівне від потопів: у міськраді розглядають варіанти (ФОТО)

Дощову воду, яка топить Рівне, використовуватимуть у господарських цілях

Міський голова створив робочу групу для боротьби із підтопленням Рівного, інформує міська рада. На другому засіданні робочої групи фахівців «водника» запропонували свої варіанти розв'язання проблеми.

Фото надали у міській раді

Зокрема, пропонують розробку заходів запобігання підтопленню і плану першочергових дій після злив.

У розв'язанні питання підтоплень у Рівному треба йти двома шляхами, переконаний завідувач кафедри міського будівництва та господарства НУВГП, доктор технічних наук Олександр Ткачук:

 - Перший: це «гарячі» локальні точки, де накопичується вода, і постаратися їх максимально усунути.

 

Другий: розроблення стратегічної концепції відведення атмосферних вод з цієї території. Тобто, має бути комплекс заходів. Це і система водовідведення, і регулювання дощових стоків – їх регульоване тимчасове накопичення у місцях випадіння. Пізніше цю воду можна використовувати для господарських цілей, або ж поступово відводити по трубопроводах у водойми з очищенням.

 

Можна використовувати різні методи: накопичувачі, зелені дахи, інфільтраційні басейни, дренажні системи. Методів є достатньо, є світовий досвід. В кожному конкретному випадку нам потрібно надати пропозиції, а міська влада, відповідно, має спонукати суб’єкти господарювання та комунальні служби їх реалізовувати.

На реалізацію деяких заходів місто передбачатиме гроші з бюджету на 2020 рік, повідомляє Рівненська міська рада. 

Фото - Радіо Трек

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень