«Саме місто не впорається», - ЖКГ про зливи і потопи у Рівному

Кілометраж зливової каналізації удесятеро менший за протяжність вулиць

Зливова каналізація у Рівному не може впоратися зі значними опадами.

Нагадаємо, у п’ятницю під час зливи у Рівному випала половина місячної норми опадів, і  частина вулиць виявилися затопленими.

За словами заступника начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимира Лапюка, до цього призвела застаріла каналізаційна мережа та надто щільна і подекуди хаотична забудова Рівного:

- Пропускна здатність цих мереж не дозволяє справлятися з сьогоднішніми, такими непередбачуваними сильними опадами. Міста забудовуються, а зливові каналізації не змінюються.

 

Поки не відбудеться кардинальних змін у плані забудови міста, вимог до забудовників, мабуть нічого не зміниться. Саме місто не справиться з цією справою.

До слова, балансотрумивачем зливових мереж у Рівному є міське ШЕУ. Управління утримує бригаду, яка займається саме промиванням і прочисткою зливової каналізації. Зазвичай, ці роботи проводять після зими, і щоразу після дощів – навіть незначних.

Варто зауважити, що на 300 кілометрів вулиць Рівного є лише 29 кільметрів зливової каналізації.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень