Дорогий ангіограф для рівненської обласної лікарні знайшли запакованим у гаражах

Коваль попросив правоохоронні органи перевірити ситуацію

Фото ілюстративне.

Ангіограф, куплений два роки тому для Рівненської обласної лікарні, досі лежить у гаражі.

Це виявили державні аудитори під час перевірки медзакладу, розповідає керівник управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області Анатолій Карпюк:

У жовтні 2018 року за кошти обласного бюджету придбали в обласну лікарню за 23 млн грн ангіограф. У грудні обладнання уже було в медзакладі. У жовтні 2020-го його знаходять запакованим в гаражах.

 

Це не стільки фінансове, скільки соціальне і моральне порушення. У договорі також був безплатний монтаж обладнання та навчання персоналу, але терміни уже всі пройшли.

Під час колегії Рівненської ОДА голова адміністрації Віталій Коваль попросив розібратися у ситуації правоохоронні органи:

23 мільйони гривень направляється на придбання техніки з обласного бюджету, а вона досі лежить запакована, навіть не підключена.

 

Голови правоохоронних органів, прошу це питання дослідити. Як так, що кошти платників податків використовуються на те, що недоцільно. Це просто розтрата прямої води.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На якому етапі перебуває облаштування ангіографічного кабінету в обласній лікарні, стало відомо теж на колегії.

Депутат Рівненської облради Сергій Свисталюк зв`язався із керівництвом лікарні. Там пояснили, що ангіограф досі не встановили через відсутність фінансування у минулі роки.

Нині ж процес зрушився з місця тоді, коли медзаклад почав отримувати кошти від Національної служби здоров`я.

В операційній тривають ремонті роботи, стіни вже покрили свинцем, встановили підкріплювальні конструкції та готують документи для подання в інспекцію з ядерної безпеки.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень