Допоможуть у спеку навіть без кондиціонера: які кімнатні рослини охолоджують повітря?

У списку їх 5

Ідеально для охолодження повітря в кімнаті підійдуть рослини, які полюбляють теплі й вологі місця.

Їхня терморегуляція працює так: під час поливання вони накопичують велику кількість вологи, яку потім віддають у повітря під час засушливого періоду.

Найбільше за цією характеристикою підходять сукуленти та пальми.

Ось які рослини вам потрібно тримати вдома, якщо потрібно охолодити повітря:

Фікус еластік – додатково ця квітка ще й поглинає формальдегід. Вона має доволі велике листя, яке має охолоджувальний ефект. Цей фікус росте у природі в Індії та Індонезії, любить світло, але не прямі сонячні промені.

Хризалідокарпус або пальма Арека – її батьківщиною є тропіки Азії. В природі вона може досягати 20 м заввишки, але в кімнаті ця пальма не виросте надто високою. Вона потребує багато тепла та світла. А ще не забувайте зволожувати її листя з пульверизатора.

Фікус бенджаміна – хоча його листя й невелике, проте його достатньо багато, що допомагає підтримувати повітря в кімнаті прохолодним і вологим. Ця рослина росте в Південно-Східній Азії, любить світло й тепло. Влітку її треба поливати двічі на тиждень і тримати в добре освітленому місці.

Сансевієрія – рослина з роду спаржевих, яку в народі часто називають «тещиним язиком». У догляді вона не примхлива, добре зростає в темних і сухих приміщеннях. Багато добрив чи води вона не потребує, а тому ідеально підходить для початківців. А ще сансевієрія відома своїми очисними властивостями.

Аглаонема – рослина з родини арумових, росте в тропічних регіонах Азії. Вона вирізняється блискучим зеленим листям, яке часто вкрите білими або сріблястими смугами чи плямами. З цього листя під час спеки випаровується багато вологи, чим забезпечується ефект охолодження.

Плюс аглаонеми ще й у тому, що вона не потребує особливого догляду. Поливати її треба помірно, щоб не залити корені. Вона добре зростає у вологому й теплому приміщенні, але може звикнути і до більш сухого середовища.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень