Допомогу безробітним на період карантину та НС розширять: що змінюється

Сьогодні набув чинності новий закон

4 березня набули чинності зміни до статті 471 Закону України «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених урядом.

В Україні розширили допомогу безробітним не лише на період інших карантинів, але й на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Відповідний закон ухвалений Верховною Радою ще на початку лютого, повідомляє Радіо ТРЕК.

Однак документ опублікували у парламентській газеті «Голос України» лише 3 березня, він набув чинності уже наступного дня (тобто, сьогодні).

Так, раніше у законодавстві було прописано лише надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов'язані з протидією поширенню Covid-19.

Відповідно до закону, допомога по частковому безробіттю може надаватися не лише на період карантину, викликаного коронавірусом, а й у разі інших захворювань або надзвичайної ситуації на території України.

Кабмін отримує право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину або надзвичайної ситуації, а також її розмір, термін надання і порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень