Допомога українцям від ООН: усі умови та адреси для отримання

Є три найважливіших критерії, які дозволяють претендувати на ці гроші

Українці, постраждалі внаслідок військової агресії РФ, можуть претендувати на отримання матеріальної допомоги від агентства ООН у справах біженців. Йдеться про 6600 гривень на одну особу.

Щоб допомога надавалася тим, хто її більше потребує, УВКБ ООН в Україні застосовуватиме критерії вразливості, спрямовані на тих, кому допомога необхідна для задоволення першочергових потреб, – зазначили у фонді.

Яким критеріям повинні відповідати претенденти на допомогу

  • не отримували раніше допомогу від міжнародних організацій;
  • мають дохід, менший за 5400 грн на особу.

 

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, що не переміщувалися після 24 лютого 2022 року, але постраждали від воєнних дій у таких в таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська (перелік може бути доповнений);
  • люди, які через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (в тому числі й з-за кордону).

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Що робити, якщо критеріям не відповідаєш, а допомоги потребуєш

Якщо ви визначили, що не підпадаєте під критерії грошової допомоги, але потребуєте юридичної допомоги, психологічної підтримки чи контактів гуманітарних організації – ви можете звернутися на локацію. Наші спеціалісти нададуть консультацію або зареєструють ваш запит, після чого з вами зв'яжеться профільний співробітник, – зазначають в організації.

Після реєстрації й першої перевірки на відповідність згаданим критеріям, українців запрошують на одну з локацій надання допомоги ВПО. Там зустрічають волонтери, які допомагають перевірити та зібрати всі необхідні документи для подальшої реєстрації.

З 9 січня реєстрацію на виплати відновили у 10 регіонах України. Грошова допомога від УВКБ ООН – це виплата у 2220 грн на члена сім'ї упродовж трьох місяців. Тобто людина отримає 6600 грн за три місяці, а родина із трьох осіб – 19800 грн.

Актуальні адреси та графік роботи можна побачити тут

Джерело: Право на захист

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень