Допомога родичам загиблих військових з Рівненщини: Як отримати кошти

І які ще допомоги можуть отримати рівняни

Родинам загиблих військових з Рівненщини виплачують одноразову грошову допомогу від держави. Максимальна компенсація – 15 млн грн, однак її розмір залежить від обставин загибелі чи смерті захисника. Виплату порівно розподіляють між батьками, одним із подружжя та неповнолітніми дітьми.

Варто зауважити, що при виплаті ці кошти розбиватимуть на частини. Спершу виплачують 3 млн, а наступні 12 млн — помісячно, повідомляє Армія Inform.

Щоб отримати кошти, родичам Героя потрібно зібрати базовий пакет документів та звернутися до місцевого військкомату з заявою.

Які документи потрібні для цього:

  • заява про виплату одноразової грошової допомоги;
  • копія свідоцтва про смерть;
  • витяг з наказу про виключення загиблого зі списку особового складу військової частини;
  • документ, що свідчить про причини та обставини загибелі військового;
  • витяг з особової справи про склад сім'ї військовослужбовця;
  • копія лікарського свідоцтва про смерть;
  • копії сторінок паспорта отримувача одноразової допомоги з даними про прізвище, ім'я та по батькові і місце реєстрації;
  • копія свідоцтва про народження загиблого (для виплати допомоги батькам);
  • копія свідоцтва про шлюб (для виплати дружині);
  • копія свідоцтва про народження дитини (для виплати дітям);
  • копія рішення суду або нотаріально посвідченого правочину, що підтверджуватиме факт перебування заявника на утриманні загиблого (надають особи, які не були членами сім'ї загиблого (померлого), але перебували на його утриманні).

Територіальний центр комплектування, який отримав заяву та відповідні документи, направляє їх на розгляд Міністерства оборони України. Рішення щодо отримання коштів Міноборони ухвалює впродовж 30 днів.

Відомо, що на Рівненщині затримок із виплатами одноразових грошових допомог немає. А кількість родин, які отримали компенсацію не розголошують, аби не допомагати ворогу.

Окрім допомоги від держави, родичі загиблих рівнян (ред. – це стосується лише громадян м. Рівне та Квасилова) мають право на отримання грошової компенсації від міста.

У коментарі для Радіо Трек начальниця управління соціальних гарантій та розвитку соціальної сфери Олена Петрик розповіла, що у Рівному працює програма «Турбота», завдяки якій підтримують захисників і захисниць нашого міста, а також родичів Героїв.

Що стосується захисників, що захворіли чи отримали поранення, то їм виплачують допомогу в розмірі 10 000 та 20 000 відповідно.

Щодо допомоги родичам загиблих військовиків з Рівного, то від міста передбачені такі виплати:

  • одноразова грошова допомога в розмірі 20 000 грн;
  • щомісячна допомога у розмірі 800 грн одному з членів родини Героя (ред. – це можна бути батько, мати, вдова чи дитина загиблого);
  • дітям загиблих щомісяця виплачують грошову допомогу в розмірі 2-х прожиткових мінімумів в залежності від віку дитини;
  • щорічно одному з членів родини загиблого виплачують допомогу в розмірі 10 000 грн;
  • до Дня матері та Дня батька 1000 грн.

Для того, аби отримати допомогу, родичам потрібно мати документ, що підтверджує факт загибелі захисника, обов’язково, аби він був зареєстрований у Рівному, а також треба зібрати документи, що підтверджують родинні зв’язки з Героєм.

Відомо, що з початку року за програмою «Турбота» членам родин загиблих захисників виплатили вже понад 14 млн грн. Загалом цьогоріч на програму «Турбота» передбачено 49 млн грн, що майже вдвічі більше, ніж торік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень