«Доплатіть за посилку»: у Польщі затримали шахраїв з України та Білорусі, які вкрали півтора мільйона злотих

Зверталися до українців, розраховуючи на погане знання мови

19 громадян України та Білорусі затримали в місті Катовіце. Їх підозрюють у шахрайстві та незаконному привласненні понад 1,5 мільйона злотих з чужих банківських рахунків.  Про це повідомляє Сілезька поліція.

Шахраї відправляли сотні тисяч СМС-повідомлень, у яких йшлося про символічну недоплату за доставку посилки.

«Ваша посилка затримується через недоплату в розмірі 0,5 злотих. Вибачте за завдані незручності. Будь ласка, оплатіть решту», - ось текст такого повідомлення, до якого додавали посилання на сайт банку. Шахраї використовували програми, які надавали доступ до інтернет-рахунку користувача банку (логін і пароль).

Поліція стверджує, що з грудня 2020 року по квітень 2021 вони відправили щонайменше 280 тисяч СМС – переважно на номери, зареєстровані на громадян України та Білорусі. Вірогідно, шахраї хотіли скористатися довірливістю та недостатнім знанням мови іноземців в Польщі, щоб отримати гроші.

Привласнені кошти пізніше знімали з банкоматів у різних містах Польщі – у Варшаві, Лодзі, Познані, Кракові, Вроцлаві. Частину переказували на рахунки інших членів угруповання.

Шахраї перебувають у тимчасовому арешті. Справою займається польська кіберполіція.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень