Доплати за віком: кому з пенсіонерів не підвищать виплати

Більшість пенсіонерів отримують доплату за віком до пенсії, але є обмеження для отримання надбавки

Більшість пенсіонерів отримують доплату за віком до пенсії. Проте, законодавство передбачає обмеження для отримання такої надбавки.

Як призначаються надбавки за віком

За даними ПФУ, пенсіонерам, чиї виплати перевищують 10 340 гривень, надбавки за віком не нараховуються. Таким чином, в таких випадках додаткові кошти не надходять на їхні рахунки після досягнення певного віку.

Надбавки за віком нараховуються автоматично на підставі даних, що зберігаються в базі ПФУ, без необхідності подання додаткових заяв.

Законодавство передбачає, що після досягнення певного віку пенсіонер має право на додаткові виплати до пенсії щомісяця:

  • у 70 років – 300 гривень;
  • у 75 років – 456 гривень;
  • у 80 років – 570 гривень.

Важливо! Ці доплати не сумуються, а замінюються на більші при досягненні певного віку.

Які виплати отримують натомість

Після 80 років пенсіонери можуть отримувати додаткову фінансову підтримку від держави, якщо вони мають проблеми зі здоров'ям і потребують допомоги в повсякденному житті.

Зауважте! Для отримання цих виплат необхідно подати медичні документи, що підтверджують діагноз, а також докази необхідності постійної зовнішньої допомоги.

Наразі розмір цієї доплати становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що дорівнює 944 гривні. Для отримання надбавки необхідно особисто звернутися до Пенсійного фонду України.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень