Українцям перерахують пенсії за лічені дні: кому підвищать на 600 грн

Які категорії пенсіонерів можуть розраховувати на підвищення

В Україні з 1 березня підвищать пенсії приблизно 10 млн осіб на 8%. Підвищення в розмірі 600 грн отримають ті, хто зараз має пенсію в розмірі 7500 грн. Це абсолютна меншість українців.

При тому, як розповідають в Мінсоці, середній розмір прибавки до пенсії складатиме всього 322 грн

Розмір індексації обчислено на базі остаточних офіційних показників розвитку економіки у 2023 році: інфляція у розмірі 5,1%; зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески - 7%. А отже, зростання пенсій перекриє зростання цін за 2023 рік. 

— У 2024 році вдруге поспіль ми індексуємо  найнижчі пенсії. До 2023 року такі пенсії під індексацію не потрапляли.

 

Раніше пенсіонерам з найнижчими пенсіями, зазвичай, підвищувався не весь розмір пенсії, а лише та її частина, яка обчислюється за страховою формулою і яка зазвичай «поглинається» іншими складовими пенсійної виплати, так що загального зростання розміру пенсії не відбувалось, – повідомляють в Мінсоці. 

Середній прогнозований рівень зростання пенсій після індексації – 322 грн, розмір середньої пенсії в Україні зросте з 5 395 грн до 5 717 грн. Відповідно до прийнятої постанови, з 1 березня  будуть індексовані пенсії для:

  • 9,5 млн «цивільних» пенсіонерів, яким пенсію призначено на загальних підставах
  • 596 тис. пенсіонерів силових відомств 
  • 97,8 тис. осіб, які отримують пенсію по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, внаслідок Чорнобильської катастрофи

Крім того, з 1 березня будуть проіндексовані щомісячні страхові виплати для 161,4 тис. потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого. 

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень