«Дон Кіхот» серед чиновників Рівного (ФОТО)

Виявляється, такі є!

«Рівненський Дон Кіхот» – саме так віднедавна називають начальника управління культури і туризму Максименка Тараса. Вдумайтесь, за останній місяць – уже друга кримінальна справа, в якій фігурує цей чиновник.

Фігурує поки як свідок, але згідно з новим кримінально-процесуальним кодексом, свідками називають усіх, навіть тих, кому завтра вручать підозру про вчинення правопорушення.

Що ж це за оказія така? У чому причина?

А почалося усе з «занадтої» активності посадовця на поприщі боротьби за історичний ареал та історично-культурну спадщину міста. Скандальні будівництва на Мазепи, Толстого, 16 липня, Кавказькій, Сагайдачного – ось далеко не повний перелік будівництв, проти яких виступав та виступає чиновник.

Крім того, він ініціював та педалює виготовлення історико-архітектурного опорного плану - документу, який регламентуватиме усю забудову історичного центру міста.

Цей план мають виготовити до кінця березня 2018 року.

Нагадаємо, над ним працюють науковці зі Львова вже більше року.

І що тепер?... А от що. На цей час чиновник Максименко проходить по справах, не пов’язаних із корупцією чи хабарництвом, як багато хто з чиновників.

Він фігурує у кримінальних справах, які стосуються (увага)

- підпалу офісу

 

та

 

- перешкоджанню діяльності забудовників.

До речі, у двох цих справах фігурують ДВІ різні фірми-забудовники. Тобто, виходить, що чиновник управління культури і туризму протистоїть потужним забудовникам у їхніх намаганнях хаотично забудувати центральну частину міста. І це достойне похвали.

Бо нам невідомо жодної аналогічної справи по працівниках управління архітектури і містобудування або місцевого ДАБІ, які й мали б згідно з посадовими інструкціями якнайактивніше боротися зі знахабнілими забудовниками.

Чи зможе принциповий Максименко та жменька активістів протистояти та перемогти великих забудовників із мільйонними статками,  у яких є добрі знайомі у поліції, прокуратурі та судах – невідомо!

Але це – поки що!

Коли ж у міста з’явиться невід’ємна частина генерального плану міста під назвою «Історико-архітектурний опорний план», тоді старовину та спадщину будуть захищати вже не активісти з Максименком, а ЗАКОН!

Будьте уважні – робіть висновки! Не падайте духом!     

Лейчук Сергій
Голова правління
Tовариства охорони та збереження пам’яток історії та культури

 

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень