Домашня моцарела за 30 хвилин
З двох інгредієнтів
Процес приготування домашньої моцарели – дуже простий. До того ж це цікаво, адже сир доведеться розтягувати. Важливий момент – молоко. Воно повинно бути не пастеризованим, тобто без термічної обробки. Для цієї мети найкраще придбати фермерське молоко.
Інгредієнти:
4 л молока (непастеризованого);
8-10 ст. л. оцту 9%.
Знадобиться каструля великого об'єму. Молоко необхідно налити в каструлю і нагріти до 45-50°С, тобто воно повинно бути теплим, але стежте, щоб не перегрілося. Опустіть в молоко палець, щоб перевірити, наскільки воно нагрілося і якщо ви можете спокійно тримати палець в молоці, і воно вас не обпікає, то значить - не перегріли.
Далі прибрати каструлю з плити і почати вливати по ложці оцет, при цьому потрібно весь час помішувати. Додавайте оцет по ложці, поки не відокремиться сир і сироватка світло-жовтого відтінку. В цей час все потрібно перемішувати, немов ви збираєте сир в груду. У цей момент можна додати 0,5 ч.л. солі, якщо хочете, щоб сир був солонішим.
Потім слід гарненько обім'яти сир, щоб позбутися від зайвої сироватки.
Сироватку окремо нагріти до гарячого стану і покласти в неї сир, зібраний в грудку. Перемішуємо і починаємо розтягувати сир. Цей процес зробить сир однорідним і еластичним. Сформуйте одну велику кульку з моцарели або маленькі.
Останній етап – опустіть сир в дуже холодну воду з льодом, щоб він стабілізувався, а після подавайте. Зберігати сир можна у солоній кип'яченій воді.
З 4 л молока виходить майже пів кілограма сиру.
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ