Домашні помідори на Новий рік: як виростити кімнатні томати з живців

Два надзвичайно простих способи

Соковиті помідори з грядки можна клонувати.

Для цього варто обирати живці з найкращих томатних кущів, які мають найвищу врожайність і найсмачніші плоди. До живцювання і вирощування в домашніх умовах підійдуть будь-які сорти томатів, крім тих, яким потрібне запилення комахами.

Втім, якщо є можливість, то найкраще віддавати перевагу низькорослим томатам із невеликими плодами.

Що взяти як живець

Відріжте 15-20 см стебла від зростаючих бічних пагонів рослини. Відщипніть усі бутони чи квіти і видаліть листя по всій довжині стебла, за винятком двох верхніх листочків. Живець готовий.

1 варіант. Як відразу посадити у ґрунт живець

Заповніть невеликий горщик родючим ґрунтом і зробіть маленький отвір. Вставте у нього стебло і закопайте ту частину стебла, де ви видалили найнижчий набір листя.

Зволожте ґрунт у горщику і поставте на світле підвіконня - далеко від прямих сонячних променів. Тримайте ґрунт вологим і залиште пагінець на підвіконні на тиждень.

Поступово виставляйте зростаючу рослину на пряме світло протягом другого тижня – до кінця тижня рослина вже має більшу частину дня перебувати на сонці. По закінченню 2-3 тижнів, пересадіть кущ на постійне місце.

2 варіант. Укорінення живців

Другий метод розмноження томату живцем також надзвичайно простий. Для цього потрібно помістити стебло в банку чи склянку з водою. Поставте ємність на сонячне підвіконня і щодня доливайте воду. За 3-4 тижні цей пагінець буде готовий для посадки у ґрунт.

Хоча цей метод розмноження займає трохи більше часу, ви зможете контролювати весь процес.

Важливо пам’ятати, що томатам потрібно забезпечити якомога більше світла. Для їх вирощування виберіть найбільше вікно у будинку, бажано - на південній стороні.

Джерело – Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень