Домашні цукерки початку 90-х років, смак дитинства. З недорогих продуктів виходять, наче магазинні
А головне – без хімії
На початку 90-тих років мами та бабусі постійно шукали способи почастувати своїх ласунів. Шоколадки були дорогі і не у кожному магазині, тож господині готували цукерки самостійно.
Пропонуємо і вам приготувати їх, вони безпечні, адже не містять хімічних добавок.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 250 г
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 150 г
- Вода – 350 – 370 г
- Какао – 5 – 6 ст ложок
- Мелені волоські горіхи – 3 ст ложки + для обсипання
Нам знадобиться дві сковороди. У меншій сковороді розтоплюємо вершкове масло, висипаємо сюди манну крупу і обсмажуємо все протягом 4-5 хвилин.
Одночасно в окрему більшу сковороду висипаємо цукор, какао, наливаємо воду і доводимо все це до кипіння.
Викладаємо обсмажену манну крупу в сковороду з водою, цукром та какао. Постійно помішуючи на невеликому вогні, готуємо все це 5-6 хвилин.
Вимикаємо плиту та за бажанням додаємо подрібнені горіхи. Горіхи можуть бути будь-які.
Добре все перемішуємо і чекаємо, коли маса трохи охолоне.
З теплої маси формуємо цукерки – кульки розміром із невеликий волоський горіх. Щоб цукерки вийшли красивими, обвалюємо їх у мелених горіхах. Замість горіха можна взяти кокосову стружку, цукор.
Викладаємо цукерки в один шар і даємо їм повністю охолонути за кімнатної температури. А потім прибираємо їх у холодильник до повного застигання.
Смачного!
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ