Додому за паспортами! Українським чоловікам вказують на двері у країні ЄС

Там вважають, що чоловіки мають повернутися та стати на захист Батьківщини

Німецька місцева влада вважає, що українські чоловіки мобілізаційного віку без чинного закордонного паспорта мають їхати додому, щоб отримати документ і пройти військову службу, свідчать результати опитування, оприлюдненого Deutsche Welle.

Раніше цю тему порушували у німецькій федеральній землі Гессен, де проживає близько 20 тис. військовозобов’язаних українців.

Ми писали про це у матеріалі:

Нехай їдуть додому та воюють: у країні ЄС дали відповідь чоловікам, які залишилися без українського паспорту

Фото ілюстративне

Результати найновішого опитування були оприлюднені 10 серпня.

Українським чоловікам мобілізаційного віку, які не мають чинного закордонного паспорта країни, «доцільно» їхати в Україну, щоб отримати там новий документ і пройти військову службу, вважають «відповідальні міністерства федеральних земель Німеччини», згідно з опитуванням, проведеним німецьким агентством epd.

За даними опитування, «більшість» німецьких земель посилаються на федеральний закон, згідно з яким іноземцю, який не має дійсного паспорта, може бути виданий документ, що його замінює (так званий «сірий паспорт») тільки в тому випадку, якщо він не може з поважної причини отримати внутрішні проїзні документи.

Конкретних імен німецьких чиновників, які брали участь в цьому опитуванні агенція не наводить.

Своєю чергою прем'єр-міністр міністр Баварії та голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зедер (Markus Söder) заявив у липні, що якщо його партія в блоці з Християнсько-демократичним союзом (ХДС), що зараз перебуває в опозиції, прийде до влади в Німеччині, новий уряд країни відправить військовозобов'язаних українців назад на батьківщину.

Уточнювати, як саме це станеться, він не став.

Крім того, Зедер виступає за припинення автоматичних виплат біженцям з України так званої громадянської допомоги (Bürgergeld), розмір якої вищий, ніж сума виплат прохачам політичного притулку. 

За даними міністерства внутрішніх справ Німеччини, станом на кінець червня в країні перебували 268 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку - від 18 до 60 років.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень