Дочку здолбунівського художника, Героя Небесної Сотні, відзначив Президент

За заслуги батька, який помер у 2017 році

Президент України Петро Порошенко відзначив орденом Героїв Небесної Сотні громадського активіста, учасника Революції Гідності Тараса Більчука та передав нагороду доньці активіста Наталії.

У свою чергу, Наталія Більчук подякувала за відзнаку батькові:

Коли мій тато творив, то він це робив від душі. Деякі з робіт були як реліквія української історії, інші - створенні тим вогнем і любов’ю, яку він відчував до України.

За її словами, Тарас Більчук був справжнім патріотом України і ніколи не залишався осторонь, коли його країна потребувала допомоги.

Зауважимо, що Тарас Більчук взимку 2013-2014 років був активним учасником Революції гідності, переживши і перший розгін 30 листопада (де отримав струс мозку), і агонію режиму, коли 18 лютого був жорстоко побитий «Беркутом».

У рідному Коршеві започаткував фестиваль «Повстанська ватра», був серед засновників громади УПЦ Київського Патріархату.

Народився художник у 1960 році в селі Коршів. Художню освіту отримав у Львівській академії мистецтв, Був одним з активних діячів студентських акцій протесту 90-х років, мав виставки у Львові, 13 років працював у США, де мав власну студію «Vision & Art». У 2007 році повернувся в Україну, залишивши за океаном більшу частину картин, оселився у старій батьківській хаті  й почав працювати над творчими, проте неприбутковими проектами. Картини Тараса Більчука розійшлися світом, роботи є в США, Канаді, Росії, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії. Сюжети картин пов’язані з Україною княжої доби, добою козацтва, є портрети і пейзажі.

Помер Тарас Більчук у серпні 2017 року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень