Добровольцям на Рівненщині планують виділити гроші на пільги

На наступній сесії облради

Пільги добровольцям, які воювали на Сході України, планує надати обласна рада. НА останній сесії облради представник добровольців на Рівненщині Роман Коваль виступив з доповіддю, що нині його побратими не отримують пенсій та інших соціальних виплат, а сім’ї чотирьох загиблих з Рівненщини – компенсацій.

Добровольці сьогодні не отримували пенсії. В мене двоє знайомих добровольців в боях загинуло - їхні жінки і сім’ї не отримували жодних компенсацій. Вони отримали картки від ОДА, але пільги їх не торкаються.  Наш підрозділ – «Волинь» втратив чотирьох з Рівненщини і 70 поранених.

Нині добровольці мають лише відповідні посвідчення з Рівненської ОДА. На пільги та виплати варто ще закласти кошти. Голова обласної ради Олександр Данильчук заявив, що вже на наступній сесії голосуватимуть за відповідне питання:

Розпорядження вже є. Підготуємо проект рішення. І ми його проголосуємо на наступній сесії. Бо добровольцям треба допомагати. Бо якось так сталося, що всі мають пільги, а вони воювали, повернулися і так і лишилися незахищеними. І їх не дуже багато, гадаю, що ми знайдемо кошти і виділимо, і проголосують усі.

Тож на наступну сесію в проекті рішення мають передбачити відповідну суму коштів на соціальні виплати для добровольців. Нагадаємо також, що цього тижня голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко передав бійцям Української добровольчої армії автомобіль, для евакуації поранених. Він зробив це на прохання волонтерів, які просили техніку для бійців, адже у тих зламався автомобіль.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень