«Добре, що не водочка», - українці обурилися приниженням Генія у назві напою

«Лесину водичку» побачили у Звягелі

Пам’ятник Лесі Українки у Звягелі одягнули у вишиванку до Дня Української Державності

«Смакуй натхнення» закликає Центр культури і туризму Звягеля (донедавна Новоградом-Волинський) і пропонує мешканцям міста, де 1871-го року народилася Леся Українка, і його гостям напій «Лесина водичка».

Ця назва обурила мовознавця, кандидата філологічних наук, професора, проректора з навчальної роботи та рекрутації Волинського національного університету імені Лесі Українки Юрія Громика.

Люде, зупиніться!

 

Що далі? Тарасикові яблучка з Черкащини? «Чарочка до свята» на кожнім кроці у Львові - «...від Іванка»?.. Чи, мо', Іванові сири з Карпат? А Олина шиночка з Чернівців?..

 

Як легко принизити Генія… – зазначає науковець на своїй сторці у Facebook.

Його допис коментують однодумці:

Проте до обговорення приєдналася і директорка турцентру у Звягелі Аліна Томаш-Ващук, яка так пояснила появу напою з такою назвою:

Таким чином ми пригощали учасників театралізованої екскурсії, яка проходила в рамках відзначення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».

 

Ідея виникла тоді, коли в маршрут була внесена локація, яку в народі звуть Лесиним джерелом. Таким чином ми підсилили розповіді-легенди саме про джерельну воду. І це було влучно-актуально в спекотний день...)))).

 

Нічого незаконного, комерційного та, упаси Боже, принизливого в сторону ДОЧКИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень